خرابی‌های متداول سازه‌های بتنی تحت شرایط محیطی و تأثیرات آن بر ظرفیت سازه‌ها
/
خرابی‌های متداول سازه‌های بتنی تحت شرایط محیطی و تأثیرات آن بر ظرفیت سازه‌ها

نشست شماره یکصد و سیزده کافه دانش با عنوان «خرابی‌های متداول سازه‌های بتنی تحت شرایط محیطی و تأثیرات آن بر ظرفیت…

در ادامه سفر وزیر نیرو به استان خوزستان؛

وزیر نیرو در آیین افتتاحیه شبکه آبیاری و زهکشی ساحل راست ناحیه دوم رامهرمز گفت: هدف دولت توجه جدی به آب شرب و کشاورزی در خوزستان است تا به تولید اقتصادی مؤثر منتهی شود.

به‌گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "حمید چیت چیان" وزیر نیرو در آیین افتتاح پروژه شبکه آبیاری و زهکشی ساحل راست ناحیه دوم رامهرمز گفت: برای اجرای این طرح‌ها اقدامات وسیع و پرهزینه‌ای انجام می‌شود تا آب مطمئنی در اختیار کشاورزان قرار گیرد، سد و کانال‌های اصلی اجرا و ساخته شده و در کنار آن موفق به احداث سد انحرافی هم شده‌ایم و حدود 70 درصد شبکه‌های فرعی هم‌اجرایی و بخشی هم از شبکه‌های اصلی اجرایی شده‌اند.

وی ادامه داد: اقدامات فوق نشان دهنده توجه جدی به آب شرب و کشاورزی منطقه است و آنچه که در توسعه یک منطقه نقش اول و اصلی را بازی می‌کند عبارت است از اینکه باید تولید اقتصادی مؤثر انجام شود و اگر این خلق ثروت انجام شود قطعاً اشتغال و توسعه خدمات شهری و آبادانی و توسعه فرهنگی و اقتصادی در زیر چتر این خلق ثروت ایجاد می‌شود و اگر این گره باز شود مابقی کارها به سرعت اجرایی خواهند شد.

وزیر نیرو بیان داشت: ضمن تشکر از فعالان در این طرح و مسئولانی که در جهت اجرای این طرح کارها را تسهیل نمودند باید خدا را شکر کنیم که توسعه فعلی می‌تواند ما را به سمت خلق ثروت سوق دهد و این مهم باعث می‌شود که مابقی کارها به سرعت انجام شوند.

چیت‌چیان اظهار داشت: یکی از اولویت‌های وزارت نیرو در کل کشور مسئله تأمین آب شرب است و این مهم از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است و البته این مهم شروع شده است و بخشی از آن اجرایی و مابقی در حال اجرا شدن است و با 2 هدف کوتاه و بلند مدت در تلاشیم تا آب شرب مورد نیاز مردم رامهرمز را تأمین کنیم که بسیار آب با کیفیتی هم خواهد بود و در برنامه بلند مدت با اجرای خط لوله از سد کارون 3 مشکل آب شرب رامهرمزی‌ها را مرتفع خواهیم کرد.

وی گفت: در زمینه تأمین برق مورد نیاز مردم هم اقدامات فراوانی انجام شده است، همین که در حال حاضر از نظر شبکه برق مهم‌ترین و گسترده‌ترین شبکه تولید و انتقال و توزیع کشور در خوزستان است و به لحاظ مصرف خوزستان دومین استان کشور بعد از تهران به شمار می‌آید.

وزیر نیرو گفت: با توجه به مصرف بالای برق و اینکه در پیک از 7 هزار مگاوات هم گذاشته‌ایم، نیاز به سرمایه گذاری‌های متعدد در زمینه تأمین برق و ایجاد پست‌های جدید در استان و کشور داریم که با توجه به مناقصه رفتن طرح‌های مد نظر به زودی و با وجود سرمایه گذاران خارجی به توسعه و تقویت شبکه برق روی خواهیم آورد و هم اکنون چندین نیروگاه در حال احداث است که در اندیمشک کار احداث نیروگاه آغاز و در بهبهان و ماهشهر هم نیروگاه‌های جدید افتتاح شدند.

چیت چیان گفت: از ابتدای صنعت سد سازی در کشور تا کنون بیش از 65 سال می‌گذرد و اکنون در صنعت سد سازی اقداماتی شگرف و بزرگ انجام شده است که همگی برای تأمین آب شرب و کشاورزی و در نهایت تأمین برق مردم صورت گرفته است به نحوی که در 4 سال اخیر 33 سد به بهره برداری رسیده است و چند سد دیگر هم در حال بهره برداری است.

وی در پایان گفت: سد سازی اثرات مثبتی در اقتصاد کشور داشته است به گونه ای که خوزستان در این زمینه و در بخش توسعه منابع آب رتبه اول را دارد و این مهم بسیار حائز اهمیت است، همچنین لازم به ذکر است که در این زمینه دو سد جدید را در رامهرمز افتتاح خواهیم کرد و 4 شبکه دیگر را در شوش، آبادان و خرمشهر به زودی افتتاح خواهیم کرد که بتواند باعث خیر و برکت برای خوزستانی‌ها شود.

 

تامین مشکل آب شرب رامهرمز با انتقال آب از رودخانه کلگه

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: برای تامین مشکل آب شرب رامهرمز در برنامه کوتاه مدت، ظرف ۲ سال آینده ۳۰ هزار مترمکعب آب از رودخانه کلگه به رامهرمز منتقل می شود.

 به‌گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "محمدرضا شمسایی" در این باره گفت: در زمینه تأمین آب شرب رامهرمز فعالیت‌های گسترده ای‌ای انجام شده که در سال گذشته و در فاز اول خط انتقال آب شرب ۲۲ کیلومتر پروژه را ظرف ۶ ماه انجام دادیم و بلافاصله و در فاز دوم پروژه ۴۲ کیلومتری را آغاز کردیم و تا یک سال آینده این مهم به اتمام می‌رسد.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که در دستور کار است خط انتقال از کارون ۳ برای تمام شهرهای خوزستان است که نیاز رامهرمز به تنهایی در سامانه انتقال ۱۲۰۰ میلیارد تومان و بسیار هم زمانبر است و برای اینکه کار سرعت بخشد عملیات را از رامهرمز آغاز کرده‌ایم، زیرا عملیات فنی و پیچیده ای باید از کارون ۳ صورت گیرد، همچنین برای اینکه در کوتاه مدت مشکل تأمین آب شرب را برطرف کنیم می‌خواهیم از رودخانه کلگه که بسیار آب با کیفیتی هم دارد ظرف ۲ سال آینده ۳۰ هزار متر مکعب آب به رامهرمز بیاوریم و ۶ سال نیاز آبی را برطرف کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: اگر خواسته باشیم ارزش تأمین ۳۰ هزار متر مکعب آب را متوجه بشویم اینکه هم اکنون ۴۰ هزار متر مکعب آب در رامهرمز توزیع می‌شود و تأمین ۳۰ هزار متر مکعبی حدود ۸۰ درصد آب فعلی است.

وی همچنین در خصوص درخواست شهردار در زمینه حریم رودخانه جهت ساحل سازی و اماکن تفریحی گفت: ما در این زمینه آمادگی کامل داریم و همکاری لازم با شهرداری را انجام می‌دهیم. اما به این شرط که حریم به نحوی اعلام شود که در سیلاب‌ها مشکلی برای مردم بوجود نیاید، همچنین در زمینه کانال‌های کشاورزی در شهر هم هنوز نامه مکتوبی برای رفع مشکلات بدستمان نرسیده.

شمسایی گفت: آبی که امروز به رامهرمز برای کشاورزی آمده حاصل فعالیت‌ها و سرمایه گذاری عظیم وزارت نیرو است، زیرا سد جره با اعتبار ۲۵۰ میلیاردی و ذخیره سازی ۱۸۰ میلیون متر مکعب که سالانه در سیلاب از بین می‌رفت ساخته شده و این سد تنها مختص رامهرمز است، به غیر از سد فوق سد انحرافی و شبکه‌های آن هم ساخته و در حال ساخت است؛ زیرا رامهرمز در کشاورزی قدمت چند هزار ساله دارد.

وی بیان داشت: در شبکه ای که اکنون طراحی شده است 45 هزار هکتار زمین ناخالصی برای آبیاری وجود دارد که از این میزان 36 هزار هکتار آن خالصی است و با توجه به احداث سد مخزنی و انحرافی می‌توانیم به آبرسانی تمامی این زمین‌ها امیدوار باشیم، اما موضوع مهمی که از طرح باقی مانده است شبکه‌های اصلی و فرعی است در ناحیه 2 است که می‌توانیم بدون هیچ مشکلی آنرا اجرایی کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار داشت: بزرگ‌ترین حسن اجرایی نمودن طرح فوق بهره‌وری 25 تا 30 درصدی آب است، زیرا هم اکنون تمام منطقه با انهار سنتی در حال آبیاری هستند و واقعاً هیچ کار جدیدی قرار نیست آنجا انجام شود و اینکه اصرار داریم 16 هزار هکتاری که صد در صد در حال آبیاری هستند به شبکه‌های مدرن آبیاری جهت بهره وری بالا از آب تجهیز شوند.

شمسایی گفت: وزارت نیرو فعالیت‌های گسترده ای برای خوزستان انجام داده است و 80 درصد هزینه لازم را برای اجرای این طرح انجام داده است که می‌توان به سد انحرافی و سد مخزنی و بخشی از شبکه اشاره داشت و امیدواریم با مساعدت وزارت خانه و اتمام این طرح دل مردم را شاد کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر 90 درصد آبی که در رودخانه علا و جره وجود دارد از حوزه‌های داخل استان تأمین می‌شود و اگر مسائل مالی مرتفع شود می‌توانیم به سرعت به فاز اجرایی برویم، زیرا ظرف 3 سال گذشته به این نتیجه رسیده‌ایم که تنها کشاورزی کردن غلط است و باید طرح‌های توسعه ای‌ای و جامع را مد نظر قرار دهیم و اینکه آن‌ها را اجرایی کنیم، مثلاً در بخش صنعت و آبیاری مسائل مختلف را دیده‌ایم.

شمسایی گفت: در ایذه و در کوهپایه ما بارندگی تا 400 میلیمتر داریم و قطعاً می‌توانیم بدون اینکه نیازی به کارهای زهکشی و انتقال آب داشته باشیم درختان مثمرثمر را انجا بکاریم، یا در زمینه آبیاری گلخانه ای‌ای و گردشگری و صنایع وابسته به کشاورزی الگوی کشت اقتصادی به شدت مورد توجه و اصرار ماست.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در پایان گفت: در حال حاضر ارزش افزوده آب برای ما یکی از مهم‌ترین اولویت‌هاست که انشاء الله به خوبی آن را اجرایی خواهیم کرد.

کارفرمای این پروژه سازمان آب و برق خوزستان و پیمانکار آن نیز شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور است.

شبکه آبیاری و زهکشی رامهرمز به مساحت حدود ۲۷ هزار و ۵۶۹ هکتار در جنوب غرب استان خوزستان و حاشیه شهرستان رامهرمز واقع شده و رودخانه الله (اعلا) منبع اصلی تأمین کننده آب آن است.

این شبکه شامل پنج ناحیه عمرانی است که دو ناحیه در سمت چپ و سه ناحیه در سمت راست رودخانه واقع شده و به صورت ثقلی و با استفاده از سد انحرافی که در حدود۷۲ کیلومتر پائین دست سد مخزنی جره و در نزدیکی روستای زیرزرد بر روی رودخانه فوق احداث و تأمین آب می شود.

تأمین آب مورد نیاز حدود ۴۰۵۰ هکتار از اراضی غرب شهرستان رامهرمز، استفاده بهینه از پتانسیل آب و خاک و مکانیزه کردن کشاورزی، زهکشی اراضی منطقه، شکوفایی اقتصادی و فرهنگی در منطقه پروژه و ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها از اهداف اجرایی این پروژه به شمار می رود.

در این  پروژه یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب خاکبرداری، یک میلیون و ۵۱۰ هزار خاکریزی، یک میلیون و ۲۶۰ هزار مترمکعب کانال کنی، ۶۳۵ هزار کیلوگرم آرماتوربندی، ۲۲ هزار مترمربع قالب بندی، هفت هزار و ۱۰۰ مترمکعب بتن ابنیه، ۲۰ هزار مترمکعب بتن لاینینگ، ۱۲۵ هزار مترمربع ایزوگام، ۵۵ هزار کیلوگرم کارهای فولادی سنگین و چهار هزار و ۵۰۰ متر طول لوله گذاری انهار سنتی مورد استفاده قرار گرفته است.

مبلغ اولیه پیمان افزون بر ۹۰ میلیارد و ۴۷۴ میلیون تومان است.

۸۸ سازه آبگیر، ۹۴ سازه پارشال فوم، ۲۸ سازه چک، ۲۶ سازه چک دراپ، ۱۲ سازه دراپ، ۱۵ سازه کالورت، ۶ سازه سیفون، ۱۷ سازه سرریز، ۱۱ سازه پل ماشین رو و یک سازه کالورت دراپ در این پروژه وجود دارد.

کد خبر: 3150