دوره آموزشی دستورالعمل الزامات سلامت ، ایمنی و محیط زیست پیمانکاران وزارت نیرو در سد کرخه برگزار شد
/
دوره آموزشی دستورالعمل الزامات سلامت ، ایمنی و محیط زیست پیمانکاران وزارت نیرو در سد کرخه برگزار شد

مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه از برگزاری دوره آموزشی دستورالعمل الزامات سلامت ، ایمنی و محیط زیست پیمانکاران وزارت نیرو …

وزیر نیرو در آبادان عنوان کرد:

عملیات اجرایی سد و قفل کشتیرانی مارد، پایین دست بهمنشیر و افتتاح شبکه آبیاری و زهکشی آبادان و خرمشهر، عصر دوشنبه 19 تیرماه با حضور وزیر نیرو، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نمایندگان مردم آبادان و تنی چند از مسئولان استانی در آبادان برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، وزیر نیرو در این آیین گفت: با تامین آب از شبکه‌های آبیاری و زهکشی و ایجاد سد سلولی، 32 هزار هکتار از نخلستان های اطراف رودخانه های اروند رود و بهمنشیر احیا می‌شوند.

وزیر نیرو گفت: با تامین آب از شبکه‌های آبیاری و زهکشی و ایجاد سد سلولی، 32 هزار هکتار از نخلستان های اطراف رودخانه های اروند رود و بهمنشیر احیا می‌شوند.

"حمید چیت‌چیان" در آیین طرح شبکه آبیاری و زهکشی نخلستان‌های آبادان و خرمشهر با بیان اینکه امروز به دلیل خدماتی که به مردم عزیز این سامان تقدیم شد خوشحالم، اظهارداشت: علاوه بر آبادان و خرمشهر، در اهواز، شوش و رامهرمز طرح‌هایی را آغاز کردیم که تامین آب کشاورزی با مساحت بیش از ۲۷ هزار هکتار و با مبلغ ۲۶۵ میلیارد تومان دراقتصاد منطقه بسیار کار گشا خواهند بود.

وی تصریح کرد: هر بار که نخل‌های مرده آبادان و خرمشهر را می‌دیدیم از درون رنج می‌کشیدیم؛ چرا که این نخل‌ها در زمینی روییده‌اند که خون جوانان پاک ایران در آن ریخته شده و نخل‌ها به دلیل شوری آب دچار چنین سرنوشتی می‌شدند.

وزیر نیرو افزود: مصرانه به دنبال اقدامی برای اصلاح وضع موجود بودیم و با تکیه بر مطالعات معتبر گذشته کار را آغاز کردبم و پیمانکاران و مشاوران صاحب نام برای طراحی سامانه‌ها به کار گرفته‌ شدند.

وی با اشاره به استفاده از سدهای سلولی برای جلوگیری از نفوذ آب شور به رودخانه‌ها گفت: سد پبشنهادی در انتهای اروندرود مکمل این طرح‌ها خواهد بود. ما مسئله سد مشترک با عراق را پیگیری کرده‌ایم و امیداوریم با پیگیری‌های بیشتر به نتیجه برسانیم.

وزیر نیرو ادامه داد: سدهایی که امروز شروع به ساخت می‌کنند مکمل طرح‌هایی است که در گذشته آغاز شده است و پیشرفت فیزیکی ۹۶ درصدی دارد.

چیت‌چیان با اشاره به تامین آب شهرها گفت: دولت درباره شبکه آب شرب در شهرهای خورستان مصوبه ای جامع داشته که ما به جدیت این طرح‌ها را پیگیری می‌کنیم.

در این مراسم، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: ‌وزارت نیرو توجه ویژه نسبت به شهرستان‌های آبادان و خرمشهر دارد و به‌رغم مشکلات مالی برای کشوراعتبار این دو سد از طریق منابع صندوق ذخیره ارزی تامین شد.

"محمدرضا شمسایی" ادامه داد: این پروژه به یقین بزرگترین پروژه آبیاری و زهکشی کشور است و به دلیل مشکلات خشکسالی در دهه ۴۰ و به‌رغم وجود سدهای کنونی، مطالعات مبارزه با شوری در هنگام کاهش دبی اروند رود و جلوگیری از خسارت به نخیلات در حاشیه اروند رود توسط یک شرکت خارجی برای کشور ایران و عراق انجام شد.

وی یادآور شد: قصد ما جلوگیری از ارتباط آب شیرین کارون با آب شور دریاست و در این طرح بهمنشیر به عنوان مخزن درازمدت آب شیرین آبادان خرمشهر خواهد شد که با ساخت سد روی روخانه کارو‌ن هدایت آب به بهمنشیر محقق خواهد شد و کل آب شرب و صنعت و کشاورزی آبادان و خرمشهر را با کیفیت مناسب تامین می کند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: این کار تا کنون حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بدون در نظر گرفتن کارهای جهاد نصر هزینه داشته است که با احتساب آن حدود ۲ هزار میلیارد تومان در آبادان و خرمشهر کار شده است که ۱۶ هزار هکتار در آبادان و ۱۶ هزار هکتار در خرمشهر انجام می‌شود.

"نورالدین بازگیر" معاون توسعه و بهره برداری سدهای سازمان آب و برق خوزستان نیز در این آیین گفت: این منطقه به جهت بالا بودن سطح بالای آب و تاثیرپذیری بالا از آب دریا بسیار پیچیده است و آب بسیار شوری دارد. آب رها شده در اروند رود سالانه ۸۲ میلیارد متر مکعب بود و اکنون با وجود سدهای ترکیه، عراق و ایران آب زیادی به ارند رود وارد نمی‌شود و همین مسئله نخیلات این منطقه را با مشکل مواجه می کند.

وی ادامه داد: همین مسئله موجب شد تا دو سد در بالادست و پایین دست بهمنشیر و یک سد روی کارون ساخته شود و از ورود آب شور به رودخانه ها جلوگیری شود. همچنین بزرگترین ایستگاه پمپاژ آب دنیا با ظرفیت ۱۲۰ متر مکعب بر ثانیه ساخته شد. قصد ما جلوگیری از ارتباط آب شیرین کارون با آب شور دریاست.

بازگیر گفت: این طرح کل آب شرب، صنعت و کشاورزی آبادان و خرمشهر را با کیفیت مناسب تامین می کند و ای سی آب را به 2000 تا ۲۵۰۰ می رساند تا جوابگوی نیاز کشاورزی و صنعت منطقه باشد.

وی تاکید کرد: تردد در بهمنشیر به هیچ وجه در پایین دست و بالادست محدود نخواهد شد و بر اساس طراحی های صورت گرفته، کشتی ها امکان عبور و مرور در روخانه را از طریق دریچه های متحرک سد خواهند داشت. همچنین ایستگاه طره بخاح با ۳۵ متر مکعب بر ثانیه کل آب مور نیاز نخیلات جزیره آبادان و خرمشهر را تامین خواهد کرد و نخیلات دو طرف بهمنشیر نیز با ساخت ۶ ایستگاه پمپاژ دیگر تغذیه می شود.

"حمیدرضا خدابخشی" معاون طرح و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان در این آیین گفت: در طرح آبادان ۵۶۰۰ هکتار در گذشته و ۳۶۰۰ هکتار امروز و مابقی نیز طبق توافقات تحویل جهاد نصر شده است. در خرمشهر ۲۴۰۰ هکتار شبکه آبیاری در گذشته داشتیم که 2000 هکتار در شلمچه امروز بهره برداری می شود و 5000 هکتار تحویل جهاد نصر شده است. هزینه های انجام شده برای بهره برداری این شبکه بیش از یکصد میلیارد تومان بوده است.

وی تاکید کرد: همکاران ما در منطقه آبادان و خرمشهر با عشق خدمت می کنند و ما با تمام بضاعت مالی، فنی و تخصصی در خدمت تمامی مردم متطقه هستیم و مسایل را پیگیری و منتقل می کنیم.

وی در بخشی از سخنانش اعلام کرد: ما به حدود ۱۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل شبکه بهمنشیر و همچنین ابلاغ اعتبار ۵۸ میلیارد تومانی برای انتقال پساب های نیشکر نیاز داریم. در برخی بخش ها شبکه توزیع برق هنوز تحویل سازمان آب برق است که ما درخواست داریم با دستور وزارت این منطقه به توزیع برق خوزستان سپرده شود تا برای پایداری برق در این منطقه اقدام شود.

گفتنی است براساس طرح شبکه آبیاری و زهکشی نخلستان های آبادان و خرمشهر قرار است 32 هزار هکتار از نخلستان های اطراف رودخانه های اروند رود و بهمنشیر احیا شوند. هدف از اجرای این طرح جلوگیری از نابودی32 هزار هکتار از نخلستان های آبادان و خرمشهر و احیای نخل های حاشیه رودخانه های اروند رود و بهمنشیر عنوان شده است. از جمله دیگر اهداف این طرح به بهبود وضعیت اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت کشاورزان منطقه و ایجاد انگیزه در بین آنان و البته جلوگیری از ورود آب شور خلیج فارس به اروند رود و بهمنشیر و جلوگیری از هدر رفت آب نیز اشاره شده است. برای جلوگیری از ورود آب شور خلیج فارس به رودخانه های بهمنشیر و کارون سه سد سلولی طراحی شده است، که دو سد اول در بالادست و انتهای رودخانه بهمنشیر قرار دارند و سد سوم نیز بر روی رودخانه کارون واقع شده که قرار است مانع ورود آب شور خلیج فارس به این رودخانه شوند. برای اجرای این طرح بیش از 100 کیلومتر کانال آبرسان و حدود 72 ایستگاه پمپاژ آبیاری و زهکشی تعبیه شده است.

مطالعات اولیه این پروژه در سال 1352 شروع و در سال 1354 این مطالعات نهایی شده است.

کد خبر: 3154