به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، میثم رزاقی باغبادرانی، رئیس اداره روابط عمومی شرکت بهره برداری زهره و جراحی گفت: این نشست چهار ساعته از ۹ صبح آغاز شد با حضور نمایندگانی از سازمان آب و برق خوزستان، مدیران عامل شرکت های آبیاری، مدیران امور آب مناطق و فرمانداران، مدیران جهاد کشاورزی و روسای اتاقهای اصناف کشاورزی تعدادی از شهرستانهای واقع در حوزه کاری شرکت بهره برداری زهره و جراحی همراه بود.
رزاقی تشریح کرد: در این رویداد، مهندس عادل سواری، مدیرعامل شرکت میزبان، با ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی، به اهمیت مدیریت دقیق مخازن و منابع در شرایط بحرانی اشاره کرد. جعفر سلامی، فرماندار شهرستان امیدیه نیز با تأکید بر لزوم تعامل بیشتر دستگاههای اجرایی با کشاورزان، خواستار انسجام در اجرای راهکارهای عملیاتی شد.
رزاقی باغبادرانی در ادامه گفت: سخنران اصلی سمینار، دکتر امین خرمیان، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، با تحلیل ابعاد مختلف خشکسالی و عوامل مؤثر بر آن، راهبردهایی برای مقابله علمی و تخصصی با این پدیده ارائه داد.
وی افزود: در بخشهای مختلف این نشست، دغدغههای کشاورزان و نمایندگان آنان از زبان روسای اتاقهای اصناف کشاورزی و دبیران انجمنهای صنفی شهرستانها بیان شد. آنها خواستار توجه جدی به ابعاد معیشتی کشاورزان در کنار اعمال محدودیتهای کشت در دوران خشکسالی شدند و بر لزوم برقراری ارتباط مستقیمتر و بدون واسطه میان کشاورزان، مسئولان و تصمیمگیران تأکید کردند.
رزاقی از دیگر محورهای مطرحشده در این سمینار به مواردی همچون لزوم آموزش و ترویج روشهای نوین و بهینه کشاورزی برای مدیریت مصرف آب، بررسی آسیبهای الگوهای کشت نامناسب و پرمصرف در استان خوزستان، تأکید بر مدیریت افقی و مشارکتی در حکمرانی آب، بهویژه در شرایط بحرانی، ضرورت بهرهگیری از ظرفیت اصناف و نهادهای محلی در اجرای تصمیمات آبی اشاره کرد.
رئیس اداره روابط عمومی شرکت بهره برداری زهره و جراحی عنوان کرد:در بخش پایانی این سمینار، یک پنل تخصصی با حضور صاحبنظران و مدیران بخش آب و کشاورزی برگزار شد که طی آن، راهکارهای پیشنهادی برای بهبود مدیریت منابع آبی، تسهیل مشارکت ذینفعان و افزایش بهرهوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رزاقی در پایان گفت: شرکتکنندگان بر این نکته اتفاقنظر داشتند که برگزاری چنین سمینارها و کارگاههایی در صورتی که خروجی مشخص و اثرگذار در روند تصمیمسازی و اصلاح دستورالعملها داشته باشند، میتواند نقشی کلیدی در عبور از بحرانها و پایداری منابع آب ایفا کند.







