به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، آرش محجوبی در حاشیه بازدید از لایروبی شبکه آبیاری آبادان و خرمشهر اظهار کرد: مطالعات شبکه آبیاری و زهکشی آبادان به وسعت ۱۶ هزار هکتار تقریبا از دهه پنجاه شمسی شروع شده و از اواخر دهه شصت عملیات اجرایی شبکه آبیاری و زهکشی در دستور کار سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.
او ادامه داد: این پروژه شامل احداث ایستگاه پمپاژ مارد بر رودخانه کارون به ظرفیت ۱۲۰ متر مکعب بر ثانیه است که وظیفه انتقال آب به رودخانه بهمنشیر را بر عهده دارد.
معاون شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: پس از آن احداث ایستگاه پمپاژ طره بخاح به ظرفیت ۳۰ متر مکعب بر ثانیه در دستور کار قرار گرفت که وظیفه آن انتقال آب به اراضی عمرانی با مساحتی حدود ۱۶ هزار هکتار است و تا کنون ۱۳ هزار هکتار از آن به بهره برداری رسیده است.
محجوبی با اشاره به وسعت شبکه آبیاری و زهکشی بیان کرد: علاوه بر این دو ایستگاه مذکور، حدود ۲۰ ایستگاه پمپاژ ثانویه نیز وجود دارد که وظیفه آنها انتقال آب نخیلات کشاورزان است.‌
همچنین کانال های KO و KQ و TB که به طول حدود ۶۷ کیلومتر در این شبکه وجود دارد. علاوه بر آن زهکش های سطحی به طول ۱۶۷ کیلومتر نیز برای تخلیه و انتقال زهاب اراضی احداث شده هست.
او با اشاره به عملیات سالیانه لایروبی شبکه آبیاری و زهکشی تشریح کرد: سازمان آب و برق خوزستان علاوه بر احداث شبکه های اصلی آبیاری، وظیفه بهره برداری، نگهداری و تعمیرات این شبکه را نیز بر عهده دارد. به طور مثال در شبکه آبیاری آبادان و خرمشهر تعمیرات، نگهداری، اورهال پمپ ها، لایروبی کانال ها و زهکش ها، تعمیر تابلو های برق، تعمیرات تمامی اجزای شبکه آبیاری و زهکشی و تامین اعتبار این عملیات ها به صورت سالانه در دستور کار سازمان آب و برق خوزستان قرار دارد.
او افزود: در حال حاضر نیز این پروژه لایروبی زهکش های اصلی در حال انجام است. علاوه بر کانال های آبیاری که تامین کننده آب مورد نیاز هستند، زهکش های سطحی نیز نقش مهمی در جمع آوری، انتقال و دفع زه آب دارد. که به خروج آب اضافی از مزارع کمک می کند.
 معاون شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان تاکید کرد: لایروبی تاثیر بسیار مهمی در تسهیل جریان آب در زهکش ها و افزایش عملکرد شبکه دارد. لایروبی کانال ها و زهکش های خاکی در شبکه آبادان به طول بیش از ۲۰۰ کیلومتر هر سال اولویت بندی شده و بر آسای این اولویت بندی و اعتبارات سالانه، لایروبی آنها در دستور کار قرار گرفته و عملیاتی می شوند.

منبع: روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان