به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "رضا نیک روان" گفت: پس از اجرای موفقیت آمیز خشک اندازی مرحله اول و کوبیدن شمع های فونداسیون این پروژه در بستر رودخانه کارون، به منظور کسب اطمینان از اجرای دقیق عملیات اجرایی، عملیات تست های دینامیکی (PDA) و استاتیکی بر روی شمع های کوبیده شده توسط شرکت مهندسی مشاور ایرسابن ساز البرز (شرکت متخصص تستهای استاتیکی  و دینامیکی شمع) انجام شد.

در  انجام این آزمایشات از استانداردهای روز دنیا شامل ASTM- D4945 برای انجام تستهای دینامیکی و ASTM-1143 برای انجام تست های استاتیکی استفاده شده است. به گفته ایشان، در محدوده خشک اندازی شده و در مرحله اول طرح به مساحت افزون بر 60 هزار متر مربع، تا کنون جهت احداث فونداسیون پروژه حدود هزار و 238 عدد شمع به طول کلی بیش از 15 کیلومتر شمع کوبی انجام گردیده است.

"محمد تقی منصوری کیا" مدیریت طرحهای توسعه سد و نیروگاه، با اشاره به جنس زمین بستر رودخانه کارون در مقطع مارد (محل احداث پروژه) و مشخصه های ضعیف بدست آمده از مطالعات ژئوتکنیکی دقیق آن، وجود روانگرایی در بستر را همواره یکی از دغدغه های اصلی این پروژه عنوان کرد و گفت: برای رفع این مشکل گزینه های متعدد فنی و مهندسی از جمله جت گروتینگ مورد ارزیابی مشاور و پیمانکار تخصصی قرار گرفت. پس از بازنگری در مطالعات ژئوتکنیک طرح که با استفاده از ظرفیت متخصصان داخلی صنعت و دانشگاه های برتر کشور صورت پذیرفت، روش تقویت بستر با استفاده مجموعه ای از شمع های کوبشی انجام شد که خوشبختانه نتایج آزمایشات از انجام موفقیت آمیز این روش با درصد اطمینان مناسب خبر می دهد.

شایان ذکر است پروژه سد و قفل کشتیرانی مارد پیش از این و در بیست و ششمین همایش سالیانه انجمن بین المللی بتن آمریکا-  (ACI) شاخه ایران توسط مرکز تحقیقات بتن ایران (متب) به عنوان پروژه برتر بتنی کشور معرفی شده بود.

 

 

منبع: معاونت سد و نیروگاه