دومین جشنواره و مسابقات فناوری های نوین صنعت آب و برق در اهواز آغاز به کار کرد
دومین جشنواره و مسابقات فن آوری های نوین صنعت آب و برق، سه شنبه 24 بهمن با حضور معاون امور عمرانی استانداری خوزستان در گیت بوستان اهواز آغاز به کار کرد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان در آیین آغاز به کار دومین جشنواره و مسابقات کشوری فن آوری های نوین در صنعت آب و برق گفت: در مدیریت منابع آب خوزستان باید از فن آوری نوین استفاده کرد تا بتوانیم نیازهای مردم به آب را در بخش های مختلف تامین کنیم.
"فرامند هاشمی زاده" افزود: با توجه به نیازهای روزافزون به آب و لزوم بهره گیری بهینه از برق به عنوان موتور توسعه خوزستان، باید از هم اکنون بتوانیم با استفاده از خلاقیت ها، اختراع ها و ایده های نو که در این جشنواره به نمایش گذاشته می شود در راستای بهره گیری مناسب از آب و برق که شالوده حیات استان است اقدام کرد و آموزش های لازم را به مردم داد.
وی گفت: نیروی انسانی باانگیزه و دلسوز برای خلق ایده ها و خلاقیت های علمی در کشور وجود دارد ولی تاکنون در زمینه تجاری سازی این خلاقیت و اختراع ها و کاربردی کردن آن در صنایع به ویژه صنعت آب و برق قدم های عملی خوبی برداشته نشده که به نظر می رسد مسئولان دستگاه های دولتی در این قضیه کوتاهی کرده اند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان در ادامه با بیان اینکه جنگ آینده، جنگ اندیشه ها، علم و فناوری است و هر کشوری که بتواند از فناوری نوین برای توسعه استفاده کند سرپا خواهد بود در غیر این صورت محکوم به فنا خواهد بود، اظهار کرد: همه کشورهایی که توانستند فرایند توسعه را شتاب بخشند و آن را نهادینه کنند در راستای بهره گیری از خلاقیت ها و حمایت از صاحبان فن و اندیشه و بخش خصوصی گام های بلندی برداشته اند.
هاشمی زاده تاکید کرد: چنانچه بتوانیم ما هم با ساز و کاری عملی در این راستا گام برداریم و با پرهیز از کاغذ بازی، به فن آوران و مخترعان کمک کنیم آن موقع شاهد پرورش بروز و ظهور اندیشه های جدید خواهیم بود.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب درباره تولید علم و اندیشه و ارتباط دانشگاه ها با صنعت افزود: در سال های اخیر قدم های خوبی در تولید علم و بهره گیری از خلاقیت ها برداشته شده ولی با توجه به وجود نیروهای انسانی فرهیخته فراوان در کشور و خوزستان، باید تولید علم و ابتکارها و خلاقیت ها جهش قابل توجهی داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان با بیان اینکه دانشمندان، فرهیختگان علمی و فرهنگی و مخترعان و نوآوران باید بسترساز توسعه باشند، بر برپایی مسابقات علمی و پژوهشی با هدف حمایت از مخترعان و اندیشمندان و استفاده کاربردی از اختراع ها و ایده ها تاکید کرد.
"هوشنگ حسونی زاده" معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در آیین آغاز به کار این جشنواره گفت: خوزستان باید به عنوان قطب و مرکز اصلی کارهای پژوهشی و علمی در آب و برق کشور مطرح تا این صنعت بیش از پیش در توسعه خوزستان به کار گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت آب و برق به لحاظ حساسیت و توسعه زا بودن ، از صنایع بزرگ و مهم کشور است و خوزستان نیز در قلب این صنعت مهم بنیادین واقع شده افزود: با توجه به ضرورت بیش از پیش مدیریت منابع آب در دوران خشکسالی و کم آبی ، باید فن آوری روز دنیا به کمک مخترعان و اندیشمندان در خدمت صنعت آب و برق خوزستان قرار گیرد.
حسونی زاده با بیان اینکه باید این جشنواره خروجی مناسبی در راستای به خدمت کردن اختراع ها و ایده های نو داشته باشد، گفت: کاهش هزینه ها و اثرگذاری در خدمت رسانی بهتر به مردم، دو شاخص مهم در بهره گیری از اختراع ها و ایده های جدید خواهد بود.
معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: صنعت آب و برق خوزستان به فن آوری روز و جدید نیاز مبرم دارد و سازمان متبوع از پدیدآورندگان ایده ها و یافته های علمی عملی جدید حمایت مادی و معنوی می کند.
همچنین "مهرداد حیدری" دبیر اجرایی جشنواره فناوری های نوین در صنعت آب و برق(کارون کاپ) با اشاره به اهمیت تجاری سازی اختراعات برای سازمان آب و برق، گفت: در این جشنواره، اختراعات با دقت بررسی شده و در نهایت سه اختراع برتر به کمیته های تخصصی و شورای تحقیقات سازمان معرفی می شود تا با حمایت از آنها، تجاری سازی اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به بخش های مختلف این جشنواره گفت: بحث کنترل و انتقال دیتا از راه دور برای صنعت آب و برق بسیار مهم بوده و شبکه های آب و همچنین برق نیاز دارند تا با حرکت به این سو، کنترل بهتری بر منابع و مصارف داشته باشند.
دبیر اجرایی جشنواره فناوری های نوین در صنعت آب و برق یادآور شد: در تلاش هستیم تا با شناسایی نخبگان، آنها را به سمت صنعت آب و برق و کاربردهای آن هدایت و گروهی در استان تربیت کنیم تا در آینده در این حوزه ها به سایر استان ها و خارج کشور وابسته نباشیم.
حیدری با اشاره به اهمیت وکاربرد توربین ها در صنایع مختلف استان و کشور بیان کرد: مسابقه طراحی توربین های آبی برای نخستین بار در سطح کشور برگزار شده و اهمیت ویژه ای برای صنایع مختلف آب، برق و نفت دارد.
وی ادامه داد: خوزستان مهد الکتروپمپ هایی است که به طور گسترده در شبکه های آبیاری و آبرسانی و همچنین نیروگاه ها استفاده می شوند و از این نظر نیز بحث توربین مهم است.
مدیر دفتر پژوهش های کاربردی سازمان آب و برق خوزستان، مبحث بتن را سومین حوزه هدف گذاری در مسابقات عنوان کرد و گفت: بتن در صنعت آب و همچنین صنعت برق پرکاربرد بوده و با توجه به این که سازه های آب، محل ذخایر آبی ما و کانال های شبکه های آبیاری و زهکشی مبتنی بر بتن هستند، دوام، استحکام و بحث نگهداری از آنها بسیار اهمیت دارد.
دبیر اجرایی جشنواره فناوری های نوین در صنعت آب و برق ادامه داد: صنایع دیگر استان مانند کشاورزی، صنعت نفت و ساختمان هم به بتن نیاز دارند؛ بنابراین تربیت متخصصان در حوزه بتن می تواند در این زمینه علاوه بر ایجاد اشتغال در استان، نیاز به خارج از استان را رفع کند.
وی تصریح کرد: بحث برآورد حجم آب تالاب ها و مخازن سازه ها که برای بحث مدیریت و برنامه ریزی منابع آب مهم است، از دیگر بخش های این مسابقه است که برای نخستین بار دنبال می شود.
حیدری با اشاره به ارائه ۸۶ ایده نوپا در این جشنواره عنوان کرد: حدود ٣٠ ایده برای رقابت در مسابقات انتخاب شده و در پایان سه ایده ساز برتر مشخص و ضمن حمایت از آنها، جذب سازمان آب و برق خوزستان می شوند.
وی گفت: سازمان آب و برق خوزستان با همه دانشگاه های استان قرارداد همکاری و پژوهشی داشته و تلاش کرده دانشگاه های استان را در راستای نیازهای این سازمان به همکاری بطلبد.
دومین جشنواره و مسابقات کشوری فن آوری های نوین در صنعت آب و برق روز سه شنبه در مجموعه گیت بوستان اهواز آغاز به کار کرد.
در این ماراتن علمی و پژوهشی ۹۳۳ تیم از سراسر کشور به مدت سه روز به رقابت می پردازند.
در نخستین روز این جشنواره، چند تیم علمی (دانشجویی، دانش آموزی و آزاد) در بخش رباتیک در سالن 2500 نفره گیت بوستان به رقابت پرداختند.
این مسابقات تا روز پنجشنبه ۲۶ بهمن ادامه دارد.
کد خبر: 3581