به گزارش روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان،دکتر فرهاد ایزدجو ضمن اشاره به طرح مطالعاتی توسعه اراضی کشاورزی  شهرستان مسجدسلیمان گفت:به منظور پتانسیل یابی   ظرفیت های  کشاورزی و توسعه بخشهای وابسته آن،طرح مطالعاتی اراضی این شهرستان در ۹ بخش شامل کشاورزی ، محیط زیست، شیلات، گردشگری، صنعت و معدن، بازرگانی و....  هم اکنون در حال انجام است که بعنوان جامع ترین طرح مطالعاتی جامع توسعه کشاورزی  کشور شناخته میشود

وی در ادامه به سهمیه شهرستان های مسجدسلیمان،لالی،اندیکا و هفتکل در فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت:طبق برنامه ریزی های صورت گرفته شده با اجرایی شدن فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری، ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان مسجدسلیمان، دو هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی شهرستان لالی، پنج هزار و 500 هکتار از شهرستان اندیکا و دو هزار هکتار از اراضی شهرستان هفتکل آبیاری میشوند و ما شاهد تحول  و توسعه در بخش کشاورزی این شهرستان ها خواهیم بود.

وی با اشاره به عدم امکان افزایش مساحت در سهمیه شهرستان ها افزود: با توجه به وسعت زیاد اراضی دارای پتانسیل کشاورزی در استان خوزستان همه شهرستان های برخوردار از این طرح خواستار افزایش مساحت سهم خود هستند که در حال حاضر به دلیل  محدودیتهای موجود این امکان وجود ندارد و تنها راه افزایش سهمیه یک شهرستان در هر حوضه آبریز، کاستن از سهمیه سایر شهرستان ها است که این موضوع با توجه به تقاضای همه شهرستان ها امکانپذیر نمی باشد.

ایزدجو در ادامه به تلاش ها برای بهره برداری از ظرفیت گردشگری سدها اشاره کرد و گفت:سدها بعنوان یکی از ظرفیت های گردشگری محسوب میشوند که با برنامه ریزی های صورت گرفته شده در حال تلاش برای بالفعل کردن این ظرفیت در سدها از جمله سد مسجدسلیمان برای تحول در بخش گردشگری منطقه هستیم.

رئیس هیئت مدیره سازمان آب و برق خوزستان به تقاضا در مورد پرورش ماهی در قفس در آب پشت سدها نیز پاسخ داد و گفت: طبق آئین نامه های موجود، پرورش ماهی در قفس تنها در سدهایی که منبع آب شرب نیستند،امکانپذیر است و متاسفانه اغلب سدهای استان خوزستان استفاده شرب هم دارند و بر اساس آئین نامه ها فاقد این ظرفیت هستند.

وی افزود:اما در حال تلاش هستیم که بتوانیم با مطالعات دقیق تر و اندازه گیری ها لازم از این ظرفیت بالقوه استفاده کنیم و به همین منظور جلسات مشترکی با شیلات و محیط زیست در حال برگزاری است.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان از مکاتبه با وزارت نیرو به منظور برداشتن محدودیت در این زمینه نیز خبر داد و گفت:از وزارت نیرو درخواست برداشتن محدودیت ها برای پرورش ماهی در قفس در آب پشت سدهای استان  با لحاظ کردن پارامترهای محیط زیستی را کردیم که امیدواریم با پرورش ماهی در تناژ های پائین که تاثیر مخرب بر محیط زیست نداشته باشد، بتوانیم گام مناسبی در جهت توسعه استان خوزستان برداریم.

نماینده مردم مسجدسلیمان،لالی،اندیکا و هفتکل در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از تلاش های مجموعه سازمان آب و برق خوزستان گفت:متاسفانه حضور دکتر ایزدجو در سازمان آب و برق مقارن با محدودیت های مالی شد و ما درک میکنیم که امکان اجرایی شدن همه طرح ها وجود ندارد.

وی در ادامه افزود:مستقل شدن اداره بهره برداری آب مسجدسلیمان،مجوز استفاده از رواناب ها و مجوز حفر چاه عمیق به منظور رفع نیازهای مردم از درخواست های ما  میباشد که امیدوارم هر چه زودتر شاهد تحقق این خواسته ها باشیم

 

منبع: روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان
خبرنگار: سلمان ظاهری