معاون هماهنگ کننده فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تغییرات اقلیمی را باید بپذیریم، گفت: عدم تجاوز به رودخانه‌ها و آزادسازی حریم رودخانه‌ها از درس آموخته‌های سیل اخیر بوده است.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، امیر دریادار "حبیب‌الله سیاری" سه‌شنبه 21 آبان ماه جاری در «همایش ملی سیلاب ۹۸-۹۷ اگر تکرار شود "در مرکز همایش‌های بین‌المللی گیت بوستان"، گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی کشور و فراوانی بلایای طبیعی درس آموخته‌هایی از طبیعت داریم و باید تغییرات اقلیمی، بارش‌های تند و سیل‌آسا و وقوع سیلاب را بپذیریم و وضعیت رودخانه‌های خود و روند تغییرات آنها را بشناسیم.

وی با تاکید بر تجهیز و آمادگی سازمان‌های مرتبط با مدیریت بحران، افزود: سازمان‌های ذیربط و مجموعه شورای بحران باید یادبگیرند که ساختار جامع و کامل برای مقابله و مدیریت بحران داشته باشند زیرا با یک ساختار ناقص نمی‌توانند وظایف خود را به انجام برسانند.

سیاری ادامه داد: سازمان‌های مرتبط با بحران باید از نظر اعتباری تقویت شده و اقداماتی انجام دهند تا به هیچ وجه غافلگیر نشوند.

وی تاکید کرد: در این سیل همه آموختیم که به حریم رودخانه‌ها نباید تجاوز کنیم و مسیر رودخانه‌ها را آزاد کنیم و در مسیر رودخانه‌ها خانه سازی نکنیم.

سیاری با بیان اینکه با هماهنگی کامل در شهر و روستاها و با هسته تصمیم‌گیری باید از موازی کاری خودداری کنیم، افزود: همه آحاد ملت باید برای آمادگی در مقابل سیل آموزش ببینند و به تجربه مردم در زیستگاه آن ها باید توجه شود، به طور مثال در بستان و رفیع هر چه می‌خواستیم تخلیه منازل را انجام دهیم مردم مقاومت می‌کردند، بعد مشخص شد که حرف آنها درست است.

وی اظهار داشت: صبر و حوصله متناسب با بحران را باید در خودمان تقویت و احترام متقابل را حفظ کنیم زیرا در بحران‌ها با مردم آسیب دیده مواجه هستیم.

سیاری اظهار امیدواری کرد تا آموخته‌های سیل به نحوی بکارگیری شود که در جریان خدمات رسانی کمترین آسیب به مردم وارد شود.

 فرمانده قرارگاه ذوالفقار ارتش در سیل خوزستان، گفت: هشت هزار نفر از نیروهای ارتش در سیل اخیر در خوزستان همکاری کردند و ۹۶ روستا با کمک ارتش تخلیه شد.

وی ماموریت ارتش را حفظ تمامیت ارضی، حفظ استقلال و حفظ نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: یاری رساندن به مردم، بعد دیگری از مسئولیت‌های ارتش است.

سیاری افزود: ارتش در زلزله‌های کشور، سیل و سقوط هواپیما نقش خود را ایفا کرده و افتخار می‌کند که گامی مثبت برای کمک به مردم بردارد به ویژه برای مردم خوزستان که سابقه مقاومت هشت ساله در جنگ را دارد.

معاون هماهنگ کننده فرمانده ارتش جمهوری اسلامی اضافه کرد: با توجه به گستردگی حضور قرارگاه‌ها و پادگان‌های ارتش در خوزستان انتظار مردم این است که در زمان بحران‌ها، ارتش به کمک بیاید.

وی نخستین گام در کمک‌رسانی را تخلیه مناطق مسکونی و جلوگیری از تلفات عنوان کرد و گفت: در سیل اخیر همه امکانات ارتش اعم از ماشین آلات، بالگرد و پهپاد برای کمک رسانی بکار گرفته شد و در زمینه های تخلیه مناطق روستایی و اسکان، ترابری، کمک به ساخت سیل بند، بهداشت و کمک به انتقال دام‌ها اقدام شد.

به گفته وی در بحث اطلاع‌رسانی برخط نیز از سدها تا پایین‌ترین نقطه خوزستان رصد می‌شد و هماهنگی با استاندار و فرمانداران و شورای تامین، هلال احمر و سپاه و بسیج اهمیت داشت.

همایش ملی «سیلاب ۹۸-۹۷ اگر تکرار شود» ۲۱ تا ۲۳ آبان ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی گیت بوستان برگزار می‌شود.

منبع: روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان
عکاس: غلامرضا فرتاشی
خبرنگار: حمید رضا علی پور