معاون بهره برداری شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان از عقد قرارداد بیش از 10 هزار و 700 هکتار از اراضی کشاورزی زیر پوشش به روش حجمی خبر داد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "ناصر بهمنش فر" گفت: سال گذشته این طرح به صورت آزمایشی فقط در ۴۰ دریچه آبیاری با سطح زیر کشت بیش از 4000 هکتار اجرا شد که علاوه بر کاهش 8 درصدی مصرف آب از اتلاف حدود پنج میلیون متر مکعب "آب" جلوگیری شد.
وی استقبال کشاورزان را از طرح تحویل حجمی آب، بالاتر از پیش بینی ها عنوان کرد و گفت: وقتی کشاورزان می توانند با مصرف آب مدیریت شده، علاوه بر پرداخت آب بهای کمتر در حفظ منابع آبی کشور ایفای نقش کنند؛ باید امیدوار بود که در آینده ای نه چندان دور در کل شبکه های آبیاری منطقه شمال خوزستان روش سنتی(هکتاری) توزیع آب منسوخ شود.
به گفته بهمنش فر در روش تحویل آب به صورت هکتاری چه در زمان نیاز محصول و چه در هنگام عدم نیاز محصول، آب در انهار مزارع تامین و بخش عمده ای از آن به هدر می رود و آب بهای پرداختی نیز ثابت است، اما در روش جدید تحویل حجمی، کشاورز به میزان نیاز آبی محصول خود، آب تحویل می گیرد و به همان میزان هم هزینه آب بها پرداخت می کند.
این مقام مسئول از نمایندگان کشاورزان زیر پوشش شبکه های آبیاری شمال خوزستان خواست با مراجعه به دفتر مشترکین حجمی مستقر در امور مشترکین شرکت و عقد قرارداد تامین آب از مزایای این طرح بهره مند شوند.
در فصل زراعی تابستانه و پاییزه، قریب به ۳۰ نوع کشت مختلف از قبیل ذرت، گوجه فرنگی، هندوانه، خربزه، سبزیجات و کدو در اراضی زیر پوشش شبکه های آبیاری شمال خوزستان به بار می نشیند.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان مدیریت شبکه های آبیاری دز و کرخه شمالی را در وسعتی قریب به ۱۸۰ هزار هکتار برعهده داشته و بیش از ۱۸ هزار مشترک دارد.