مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان نسبت به عواقب تلخ شنا در کانال های آبیاری هشدار داد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "محمد اسلامی" گفت: برخی افراد تصور می کنند کانال آبیاری می تواند به عنوان یک استخر مورد استفاده تفریحی قرار گیرد، اما از این نکته مهم غافلند که نوع طراحی کانال ها با شکل استخرهای عمومی کاملا متفاوت است.
وی تاکید کرد: شیب بدنه کانال ها خروج شناگران را با مشکل مواجه کرده و خطر غرق شدن را افزایش می دهد و از طرفی به دلیل سرعت زیاد آب در برخی از کانال ها و وجود رسوب بستر کانال در صورت بروز مشکل برای شناگر، امکان خروج از کانال به راحتی میسر نبوده و نجات فرد غریق نیز به سختی صورت می گیرد.
اسلامی همچنین با اظهار تاسف از غرق شدن افراد بویژه مسافران در رودخانه دز خواستار همکاری همه نهادهای مرتبط جهت کاهش حوادث غرق شدگی شد و افزود: به دلیل عمق زیاد آب و مسافت طولانی ساحل رودخانه دز، اجساد قربانیان به آسانی کشف نمی شود و خانواده های آنها به منظور کشف جسد تقاضای کاهش جریان خروجی سد تنظیمی دز را می نمایند که در اینگونه موارد تا پیدا شدن پیکر فرد غرق شده چندین بار آب خروجی از سد کاهش داده می شود.
به گفته وی کاهش جریان خروجی سد تنظیمی و قطع آب کانال ها بویژه در تابستان به مزارع کشاورزی آسیب می رساند.
این مقام مسئول از همه خانواده ها و مسافران خواست در نقاط عمیق و خطرناک رودخانه شنا نکنند و بویژه برای شنا کردن به هیچ وجه از محدوده تاسیسات سد تنظیمی دز و کانال های آبیاری استفاده نکنند.
با وجود نصب تابلوی هشدار دهنده مبنی بر ممنوعیت شنا در کانال های آبیاری کشاورزی، هر ساله در فصل گرما شاهد حوادث تلخ غرق شدن افراد در کانال های آبیاری شمال خوزستان هستیم.