از ابتدای سال 96، مدیریت تالاب "هورالعظیم" شامل بهرهبرداری و تعمیر و نگهداری به شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری کرخه و شاوور واگذار شد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "شاهین کوهبزن" مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری کرخه و شاوور با اعلام خبر فوق گفت: طبق توافق صورت گرفته با معاونت حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان و با عنایت به مجموعه توانمندیها، تجارب و تخصصهای موجود در این شرکت، مدیریت تالاب "هورالعظیم" شامل بهرهبرداری، تعمیر و نگهداری به مجموعه شرکت واگذار شد.
وی اظهار داشت: بر همین اساس و پس از انجام بررسیهای کارشناسی و با توجه به تکمیل بودن ظرفیت آبگیری مخازن شماره یک و دو تالاب و به منظور کاهش فشار آب بر بدنه دایک مرزی موجود، مخصوصا در محدوده مخزن شماره دو، هدایت و رهاسازی آب به بخشهای خشک و فاقد آب تالاب در مخازن شماره سه و چهار واقع در سمت چپ جاده اکتشاف در دستور کار قرار گرفت.
کوه بزن افزود: به همین منظور با استفاده از توان فنی و تجهیزاتی موجود در سطح شرکت و پس از هماهنگیهای صورت گرفته با معاونت حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب، اقدام به عملیات اجرایی شامل رفع انسداد و گشودگی کالورتهای موجود روی جاده اکتشاف به تعداد 55 دهانه شامل هفت دهانه کالورت حدفاصل جاده شطعلی و جاده شهیدهمت و 48 دهانه کالورت حدفاصل جاده شهید همت و جاده سیدالشهدا جهت رهاسازی آب به سمت بخشهای خشک مخازن شماره3و4، خارج نمودن دو دستگاه استاپلاگ فلزی از سازه سرریز 75 دهانه منصوبه روی جاده شطعلی و هدایت آب از مخزن شماره2 به مخزن شماره3، خارج نمودن استاپلاگهای بتنی سازه سرریز35 دهانه منصوبه برروی دایک مرزی در محدوده مخزن شماره2 و هدایت آب به خارج از تالاب و سمت کشور عراق، ترمیم و تقویت محل نشست بدنه دایک مرزی واقع در محدوده مخزن شماره2 تالاب با استفاده از دو دستگاه بیل مکانیکی و مطابق درخواست معاونت حفاظت و بهرهبرداری و برقراری بازدیدهای میدانی مستمر توسط کارشناسان و عوامل بهرهبرداری شرکت در محدوده تالاب به منظور کنترل و پایش وضعیت آن نمود.
مدیرعامل شرکت آبیاری کرخه و شاوور همچنین از انجام عملیات سرویس و روانکاری دریچههای تخلیه آب در مخازن پنجگانه تالاب هورالعظیم در این مدت خبر داد و گفت: به منظور کنترل و مدیریت بیلان آب در مخازن پنجگانه تالاب هورالعظیم، عملیات سرویس و روانکاری کلیه دریچههای تخلیه آب شامل 220 دستگاه دریچه در مخزن شماره3 و 16 دستگاه دریچه در مخزن شماره2 دایک مرزی از بیستم تا بیست و هشتم فروردین امسال انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: با آماده به کار شدن دریچههای مورد نظر و قابلیت مانور آنها، از جابجا کردن استابلاگها و تحمیل هزینههای ماشینآلات و نیروی کارگری پرهیز و سرعت عملکرد در کنترل و مدیریت آب در شرایط بحرانی افزایش مییابد.
تالاب "هورالعظیم" با وسعت 1000 کیلومترمربع با احداث 103.7 کیلومتر دایک مرزی با هدف حفظ آبزیان بومی منطقه، مدیریت بهتر آبهای سطحی در جهت حفظ زیست بوم تالاب و... از بخش واقع در کشور عراق جدا شده است.