معاون توسعه و بهره برداری سدهای سازمان آب و برق خوزستان، از پیشرفت فیزیکی 96 درصدی اولین سد سلولی و معبر کشتیرانی در بالادست رودخانه بهمنشیر به عنوان یکی از طرح های مهم ملی و منحصر به فرد پس از انقلاب خبر داد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "نوالدین بازگیر" با بیان اینکه پیشبینی میشود تست خشک و بهره برداری آزمایشی این پروژه ظرف چند ماه آینده انجام شود، افزود: با احداث سد سلولی و دریچه انسداد از نوع مایتر از پیشروی آب شور به رودخانه بهمنشیر جلوگیری خواهد شد.
وی، تاثیر بر شرایط جزر و مدی رودخانه بهمنشیر به منظور تامین آب خام پایدار صنعت و 32 هزار هکتار از اراضی کشاورزی جزیره آبادان و خرمشهر را از دیگر اهداف اجرای این پروژه عنوان کرد.
"علی ابوحمیدی" مجری طرح سدهای سلولی سازمان آب و برق خوزستان نیز گفت: با توجه به کاهش عرض رودخانه به موجب احداث این سد، پل متحرک با مفصل چرخشی به نحوی که بتواند عبور بار ترافیک جادهای و آبی را ممکن سازد، طراحی و اجرا شده است.
وی تصریح کرد: این پل متحرک از نوع باسکولی به طول 41 متر و عرض 10.5 متر به وزن 330 تن بوده و دریچههای انسداد ذکر شده از نوع مایتر به ابعاد 13*7 و وزن 50 تن است.
مجری طرح سدهای سلولی سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: این پل، اولین پل متحرکی است که پس از انقلاب شکوهمند اسلامی است که توسط متخصصان داخلی در کشور طراحی و اجرا شده است که نه تنها تردد جادهای مرکز استان به منطقه آزاد اروند را تسهیل میکند، بلکه با توجه به منحصر به فرد بودن میتواند زمینه ایجاد و گسترش جاذبههای گردشگری را در منطقه فراهم آورد.
ابوحمیدی اظهار داشت: برای اجرای این طرح ملی که به مراحل پایانی خود نزدیک میشود، تا کنون حدود 420 میلیارد ریال از محل درآمدهای عمومی هزینه شده و تکمیل آن به مبلغی افزون بر 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مجری طرح سدهای سلولی سازمان آب و برق خوزستان ضمن اعلام آغاز عملیات اجرایی و تجهیز کارگاه سدهای مارد آبادان و پاییندست بهمنشیر تاکید نمود این دو پروژه حلقههای تکمیلی طرح تامین آب شیرین در آبادان و خرمشهر محسوب می شوند.
نخستین سد سلولی و معبر کشتیرانی در بالادست رودخانه بهمنشیر، به عنوان یکی از طرح های مهم ملی و عمرانی سازمان آب و برق خوزستان است که در ابتدای رودخانه بهمنشیر در شمال شهرستان خرمشهر واقع شده است.



































