27 نفر از نمایندگان کشاورزان شرکت کننده در طرح تحویل حجمی آب به مشترکان شبکه های آبیاری شمال خوزستان، در مراسمی تجلیل شدند.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان در این مراسم، مشترکان مشمول طرح تحویل حجمی آب کشاورزی را پیشگامان مصرف بهینه آب توصیف کرد و گفت: با نگرش منطقی و عقلانی کشاورزان شرکت کننده در این طرح، ارزش آب بیش از پیش در مصرف کنندگان آب کشاورزی شناخته می شود.
"محمد اسلامی" با اشاره به مصرف بیش از 92 درصد منابع آبی در بخش کشاورزی افزود: تغییر در روش های سنتی توزیع و تحویل آب، نیاز جدی کشور ماست.
معاون بهره برداری این شرکت نیز در تبیین طرح تحویل حجمی آب کشاورزی در منطقه شمال خوزستان گفت: این طرح از دو جنبه اهمیت دارد از یک سو مصرف آب زیاد به خاک و محصول آسیب می رساند و از سوی دیگر منابع آبی محدود است و نمی توان با روش های سنتی مصرف آب را مدیریت کرد.
"ناصر بهمنش فر" تاکید کرد: در روش تحویل آب به صورت هکتاری چه در زمان نیاز محصول و چه در هنگام عدم نیاز محصول، آب در انهار مزارع تامین می شود و بخش عمده ای از آن به هدر می رود و آب بهای پرداختی ثابت است، اما در روش جدید تحویل حجمی، کشاورز به میزان نیاز آبی محصول خود، آب تحویل می گیرد و به همان میزان هم هزینه آب بها پرداخت می کند.
وی با اشاره به تفاوت میزان بارندگی در سال های مختلف گفت: در روش هکتاری، آب بهای زراعی بر اساس سطح زیر کشت تعیین می شود اما در روش حجمی، تامین آب بر اساس تقاضای مشترک و نیاز آبی محصول تعیین می شود؛ لذا در سال های با بارندگی بیش از نرمال، کشاورزان آب بهای کمتری پرداخت می کنند.
معاون بهره برداری شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، هدف اصلی طرح را کاهش تلفات آبی عنوان کرد و گفت: با اجرای آزمایشی طرح در 40 دریچه آبیاری با سطح زیر کشت بیش از 4000 هکتار، به میزان هشت درصد کاهش مصرف صورت گرفت و از اتلاف حدود پنج میلیون متر مکعب "آب" جلوگیری شد.
به گفته وی، کشاورزان شرکت کننده در طرح، نسبت به روش هکتاری به میزان پنج درصد (معادل 460 میلیون ریال) آب بهای کمتری پرداخت کردند.
در آئین تجلیل از نمایندگان کشاورزان شرکت کننده در طرح تحویل حجمی آب کشاورزی، علاوه بر اعلام میزان تخفیف آب بهای هر یک از نمایندگان، با اهدای لوح سپاس از آنها قدردانی شد.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، مدیریت شبکه های آبیاری دز و کرخه شمالی را برعهده داشته و بیش از 18 هزار مشترک دارد.