همزمان با فرا رسیدن هفته دولت، عملیات اجرایی فاز دوم طرح جامع آبرسانی به شهرها و روستاهای شمال شرق خوزستان در قالب پروژه های اجرایی سازمان آب و برق خوزستان عصر چهارشنبه هشتم شهریور ماه با حضور استاندار خوزستان و تنی چند از مسئولان استان و شهرستان رامهرمز آغاز شد.
این پروژه مهم ترین پروژه آبرسانی شرب و کشاورزی منطقه است
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، استاندار خوزستان در آیین کلنگ زنی فاز دوم طرح جامع آبرسانی به شهرها و روستاهای شمال شرق گفت: این پروژه مهم ترین پروژه در دست اقدام ما برای آبرسانی شرب و کشاورزی به شهرهای ایذه، باغملک، رامهرمز، قلعه تل، صیدون، هفتکل و بیش از ۶۹۰ روستای این منطقه است که به بیش از 15 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
"غلامرضا شریعتی" ادامه داد: این طرح بزرگ به بخش های کوچک تر تقسیم شده و امروز ۴۲ کیلومتر آن از رامهرمز تا کلگه کلنگ زنی شده است. طرح های درحال اجرا مشمول مصوبه ۱۵ فروردین ماه هیئت دولت است که بر اساس آن مسایلی اعم از آب و فاضلاب، برق، ریزگردها، طرح ۵۵۰ هزار هکتاری و احیای کارون خارج از نوبت پیگیری و در جلسه مطرح می شود. این کار تا کنون به لطف خداوند به سرعت انجام شده است و امیدواریم برخی قطعات خارج از فایناس هم انجام شود.
استاندار خوزستان گفت: این کار محقق نمی شد مگر اینکه تمام ارکان استان دست به دست هم بدهند تا کار انجام شود. همه مدیران و نمایندگان استان پیگیری های زیادی انجام داده اند و خارج از اختلافات سلیقه، در کنار هم کار را پیش میبریم و اگر این نبود بودجه استان ۱۰۸ درصد رشد نمی کرد.
شریعتی در پایان گفت: تنها وقتی می توانیم در جهت عقبماندگی ها تلاش کنیم که در کنارهم باشیم. همه وقت ما باید در اختیار مردم و در جهت استیفای حقوق آنان باشد. باید از اهتمام شخص رییس جمهور و نگاه ویژه دولت نسبت به خوزستان استفاده کنیم و در جهت اصلاح امور و بهبود وضعیت استان قدم برداریم.
سازمان آب و برق خوزستان، تمام توان خود را برای تامین آب پایدار و با کیفیت منطقه به کار بسته است
همچنین، "صابر علیدادی" سرپرست معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان گفت: این طرح با هدف تامین سالانه 62 میلیون مترمکعب آب شرب از محل سد کارون3 و رفع مشکلات کمی و کیفی آب شرب در شهرستان های ایذه، باغملک، رامهرمز، هفتکل، شهرهای قلعه تل، صیدون و میداود و تعداد 689 روستا، تا افق سال 1425 تدوین شده و جمعیت کل تحت پوشش طرح 730 هزار نفر خواهد بود.
علیدادی افزود: از اجزای مهم طرح می توان به احداث آبگیر و ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 950 هزار متر مکعب در شبانه روز در محدوده کارون3، احداث پست و شبکه برق فشار قوی با ظرفیت 40 مگاوات، احداث تونل انتقال آب به طول 5.2 کیلومتر، احداث تصفیه خانه با ظرفیت 268 هزار مترمکعب در شبانه روز، احداث مخازن بتنی با ظرفیت 160 هزار مترمکعب و اجرای خطوط انتقال آب مجموعاً به طول 300 کیلومتر اشاره کرد.
وی ادامه داد: امیدواریم با این تلاش و پیگیری مسئولان، مردم به حق خود که تامین آب پایدار و با کیفیت است برسند و ما هم در سازمان آب و برق تمام توان خود را به کار بسته ایم تا هر چه سریعتر به این مهم دست یابیم.
سرپرست معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان یادآور شد: اعتبارات مورد نیاز جهت اجرا و تکمیل این طرح بزرگ ملی 15 هزار و 650 میلیارد ریال و مدت زمان اجرای آن نیز پنج سال پیش بینی شده است.
علیدادی تصریح کرد: اقدامات اولیه جهت برگزاری فراخوان و ارزیابی کیفی مناقصه گران و سرمایه گذاران واجد شرایط فاینانس خارجی به منظور اجرای سامانه انتقال آب حدفاصل سد کارون3 تا مخازن شهرستان ایذه با اعتبار اولیه 385 میلیون دلار (12600 میلیارد ریال) توسط معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان انجام شده و مراحل اخذ مجوزهای لازم از بانک مرکزی، شورای اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: سازمان آب و برق خوزستان آمادگی این را دارد که درکنار اجرای این پروژه، فاز بعدی را نیز اجرا کند، اما به علت کمبود اعتبارات دست ما بسته است.
علیدادی اضافه کرد: با توجه به اهمیت مسئله آب شرب بهداشتی و پایدار، از نماینده شهرستان می خواهیم با نگاه و پیگیری های ویژه خود بتواند ما را در امر تخصیص اعتبارات کمک کند.
با اتمام این طرح، قطعه ای از پازل آبرسانی به شهرهای شمال شرق خوزستان تکمیل خواهد شد
"کامران زند وکیلی" مدیر اجرایی این طرح نیز گفت: فاز اول عملیات اجرایی طرح شامل اجرای 22 کیلومتر خط لوله فولادی به قطر 700 و 750 میلی متر در حدفاصل سه راهی دشت دنا تا شهرستان رامهرمز با اعتبار 120 میلیارد ریال با حضور وزیر نیرو در خردادماه سال 1394 در شهرستان رامهرمز آغاز و با پیگیری های صورت گرفته شهریور ماه سال گذشته خاتمه یافته است.
زند وکیلی افزود: فاز دوم عملیات اجرایی طرح شامل احداث یک باب مخزن به ظرفیت 20 هزار مترمکعب در شهرستان رامهرمز، اجرای خط انتقال آب به طول 42 کیلومتر با اقطار 700 تا 850 میلی متر از شهرستان باغملک تا سه راهی دشت دنا شهرستان رامهرمز و احداث 4 باب مخزن تعدیل فشار هر کدام به ظرفیت 1000 مترمکعب می باشد. اعتبار لازم برای اجرای این بخش از طرح برابر با 550 میلیارد ریال و مدت زمان اجرای آن 36 ماه پیش بینی شده است و با اتمام آن، قطعه ای از پازل بزرگ آبرسانی به شهرهای شمال شرق خوزستان تکمیل خواهد شد.
فاز اول عملیات اجرایی طرح جامع آبرسانی به شهرها و روستاهای شمال شرق خوزستان شامل اجرای 22 کیلومتر خط لوله فولادی در حدفاصل سه راهی دشت دنا تا شهرستان رامهرمز با حضور وزیر نیرو در خردادماه سال 1394 آغاز و شهریور ماه سال گذشته خاتمه یافت.