مدیرعامل شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون با اشاره به اینکه حوضه این سد و اراضی تحت پوشش آن با کمبود منابع آبی شدیدی مواجه شده است، تصریح کرد: حدود 7 درصد ظرفیت سد مارون قابل بهره برداری است.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "رحمان خندانی" در گفتگو با واحد خبر صدا و سیمای مرکز خوزستان افزود: در سال آبی جاری حوضه آبی مارون از جمله حوضه های بحرانی خوزستان از نظر کمبود منابع آبی است و با توجه به کاهش 73 درصدی میزان بارندگی نسبت به سال های نرمال و کاهش 33 درصدی نسبت به سال قبل، این حوضه در مقایسه با حوضه های دیگر بیشتر متأثر شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته 66 درصد مخرن سد مارون خالی بود و این رقم امسال به 82 درصد رسیده که با کاهش حجمی از آب به عنوان حجم مرده، حجم قابل استحصال تنها 7 درصد است.

خندانی گفت: 95 هزار هکتار اراضی در حوضه سد مارون کشت شده که کاهش سطح مخزن این سد اراضی را متأثر از خود کرده و این تاثیرگذاری در کشت های بعدی بیشتر محسوس خواهد بود.

وی سیر نزولی حجم مخزن را یک هشدار خواند و گفت: دبی پایه رودخانه مارون در شرایط نرمال 50 مترمکعب در ثانیه است که از سال 1386 تقریبا به 30 مترمکعب در ثانیه رسیده به طوری که درسال جاری میزان ورودی آب به دریاچه سد مارون کاهش 84 درصدی نسبت به سال های نرمال و کاهش 47 درصدی نسبت به سال قبل را داشته است.

خندانی، با بیان این که با شرایط موجود، محیط زیست منطقه نیز دچار تنش شده، حجم مخزن سد را در شرایط نرمال یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب خواند و گفت: با کاهش به وجود آمده، این رقم به کمتر از 235 میلیون متر مکعب رسیده است.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون، تنها راه برون رفت از این وضعیت را، استفاده از روش­های نوین آبیاری در بخش کشاورزی، تغییر الگوی کشت در میان مدت و خارج شدن از روش های آبیاری سنتی و رفتن به سمت آبیاری مدرن در بلند مدت عنوان کرد.

منبع: روابط عمومی شرکت بهره‌برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون
خبرنگار: نیکزاد