مدیرعامل شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون از بازدید کشاورزان رامشیر و شادگان از این سد خبر داد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "محمدامین ایزدجو" هدف از این بازدید را آگاهی بیشتر جامعه کشاورزی، انجمن صنفی و کشاورزان شهرستان رامشیر و شادگان با شیوه مدیریت و تامین آب اراضی تحت پوشش حوضه مارون معرفی کرد.
ایزدجو، با بیان این که با دعوت و همکاری اداره روابط عمومی و معاونت بهره برداری از شبکه های آبیاری مارون، انجمن صنفی و کشاورزان شهرستان های رامشیر و شادگان، از سد مخزنی مارون بازدید کردند افزود: در این بازدید آخرین وضعیت آب مخزن برای کشاورزان تشریح شد.
وی تصریح کرد: به منظور آگاهی کشاورزان میانی و پایین دست حوضه مارون و آشنایی کشاورزان تحت پوشش این حوضه با وضعیت موجود منابع آب، کشاورزان رامشیر و شادگان از مخزن سد مارون بازدید و با نحوه آزادسازی آب برای تامین آب اراضی پائین دست آشنا شدند.
ایزدجو ادامه داد: در ایران میزان مصرف آب به ترتیب در بخش های کشاورزی، صنعت و مصارف خانگی است، وی مصرف آب در بخش کشاورزی را بیش از استاندارد جهانی اعلام کرد و دلایل کاهش میزان ورودی آب به سد مخزنی مارون را، تبخیر بالای آب، کاهش بارندگی و تدوام پدیده خشکسالی معرفی کرد.
ایزدجو با اشاره به کمبود شدید منابع آبی در حوضه سدمارون و اراضی تحت پوشش آن تصریح کرد: حدود 92 درصد از حجم مخزنی این سد فاقد آب است به گونه ای که حوضه مارون از بحرانی ترین حوضه های آبی در کشور محسوب می شود.
وی با تاکید بر این که سد مخزنی مارون، برای آبیاری ۵۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی طراحی شده است افزود: با افزایش جمعیت فعال در بخش کشاورزی، این سد مخزنی عملاً 95 هزار هکتار از زمین های کشاورزی را تحت پوشش دارد که این امر باعث شده ورودی و خروجی آب با هم تناسب نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری مارون با بیان این که در شرایط موجود، محیط زیست منطقه نیز دچار تنش شده، حجم مخزن سد را در شرایط نرمال یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب خواند و گفت: با کاهش به وجود آمده، این رقم به کمتر از 235 میلیون مترمکعب رسیده است که مقدار قابل توجه آن حجم مرده و غیرقابل استحصال است.
محمد امین ایزدجو، گزارش کاملی از پیش بینی میزان بارندگی در پاییز و زمستان سال جاری و توضیحاتی نیز در خصوص تداوم خشکسالی و اهم مشکلات تامین آب و چالش های پیش روی تامین آب کشاورزی ارائه کرد.
وی اظهار امیدواری کرد تا در آینده شاهد بهبود وضعیت نزولات آسمانی باشیم و با همکاری خوب و مناسب همه نهادهای ذیربط و همدلی و مشارکت کشاورزان، این دوره از خشکسالی، به نحو مطلوب مدیریت شود.