معاونت نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری از سد نیروگاه و شبکه های آبیاری زهره و جراحی از اتمام عملیات نوسازی قطعات سد آسک خبر داد.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "سید محسن موسوی" گفت: عملیات نوسازی قطعات سد آسک با هدف بهبود کارایی و بهره وری با تعویض قطعات سیستم بالا برنده دریچه تخلیه رسوب به پایان رسید.

وی با اعلام این نکته که  سیستم بالا برنده این سد از نوع قرقره و کابل است افزود: به دلیل خشک سالی های اخیر و عدم نیاز به گشودگی دریچه تخلیه رسوب، سیستم بالا برنده دریچه دچار خوردگی و فرسودگی شده بود اما با توجه به بارندگی های اخیر و پیش بینی هواشناسی در مورد بارندگی در روزهای آینده، تعمیر و نوسازی این سیستم، بسیار حائز اهمیت پیش بینی شد.

وی ادامه داد: عدم گشودگی دریچه تخلیه رسوب در زمان بارندگی باعث تجمع لای پشت سد خواهد شد که عملا ماموریت اصلی آن مبنی بر بالا آمدن تراز آب را به مخاطره می اندازد.

موسوی با بیان این که برای اولین بار است که پس از ساخت این سد، سیستم بالا برنده دریچه ها مورد تعمیر و بهسازی قرار می گیرد افزود: در این عملیات که با هدف تغییر، اصلاح و افزایش کارایی این سیستم انجام شد نه تنها قطعات فرسوده با نو تعویض شدند بلکه جنس آلیاژ قطعات نیز از آهن به استیل تغییر کرد که باعث افزایش عمر مفید قطعات در نتیجه افزایش کارایی آن خواهد شد.

معاونت نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری زهره و جراحی، هزینه نوسازی برای هر دریچه را افزون بر 100 میلیون ریال اعلام کرد که به صورت نمونه برای این سد مورد استفاده قرار گرفت.

 سد تنظیمی، انحرافی آسک بر روی رودخانه زهره در فاصله 32 کیلومتری جنوب شرق شهرستان امیدیه و 35 کیلومتری شمال شهر هندیجان قرار دارد. این سد از نوع بتنی با رو گذر آزاد می باشد که عملیات ساخت آن از سال 1376 شروع و در سال 1385 با هدف بالا آمدن تراز آب رودخانه و انحراف آن به منظور آبیاری  50 هزار هکتار از اراضی هندیجان به بهره برداری رسید.

منبع: روابط عمومی شرکت بهره‌برداری از سد و نیروگاه و شبکه‌های آبیاری زهره و جراحی
خبرنگار: میثم شیرعلی