به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان،در پی کاهش بیسابقه منابع آبی حوزه کرخه، نشست هماندیشی کشت تابستانه در شهرستان حمیدیه با حضور ابراهیم عساکره فرماندار حمیدیه و جمعی از مدیران این شهرستان ، مدیران سازمان آب و برق خوزستان و کشاورزان برگزار شد.
ابراهیم عساکره، فرماندار حمیدیه در این نشست ضمن قدردانی از همراهی کشاورزان، گفت:بهدنبال امید دادن به مردم هستیم، اما واقعیتهایی وجود دارد که به شرایط طبیعی و اقلیمی مربوط است. با اینکه مسئولان استان و اعضای شورای تأمین حامی مردم هستند، اما وضعیت منابع آبی بسیار بحرانی است. اگر شرایط مناسب بود، قطعاً از کشت حمایت میکردیم.
وی با تأکید بر لزوم مشارکت عمومی در اجرای سیاستهای آبی افزود:انتظار داریم کشاورزان در این شرایط حساس مدیریت و فرهنگسازی کنند. همانطور که پاییندست باید رعایت کند، بالادست نیز نباید اقدام به کشت پرمصرف کند. الگوی کشت جدید باید مورد استقبال قرار گیرد.
علی لوافیان، مدیر امور آب جنوب غرب کشور نیز با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی گفت:در سال آبی جاری، بارشها در حوزه کرخه تنها ۲۶۶ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته است. میزان آورد ورودی به سد کرخه از ۲.۷ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به تنها ۱.۴ میلیارد مترمکعب رسیده و حجم آب مفید قابل برنامهریزی سد در حال حاضر تنها ۳۷ میلیون مترمکعب است.
وی ادامه داد:کشت شلتوک در کل استان ممنوع است. برای تأمین معیشت کشاورزان، کشت جایگزین نظیر کنجد، ماش و لوبیا پیشنهاد شده است. همچنین از کشاورزان تقاضا داریم با مدیریت مصرف آب، اجازه دهند منابع آبی به مناطق پاییندست مانند بستان و رفیع نیز برسد.
در ادامه، محمد طاهر دغلاوی، مدیر جهاد کشاورزی حمیدیه نیز از تدوین الگوی کشت متناسب با منابع آبی خبر داد و گفت:
برای تابستان امسال الگوی کشت متنوعی به کشاورزان ارائه شده که شامل کشت ذرت در سطح ۱۵۰۰ هکتار، کنجد در ۲۰۰۰ هکتار، ماش ۱۵۰۰، لوبیا ۱۲۵۰، و سبزی و صیفیجات در ۱۳۸۰ هکتار است. همچنین در محصولات دائمی، یونجه در ۱۲۵ هکتار و برخی باغات نیز در برنامه قرار دارند. کود نیز به کشاورزان اختصاص داده خواهد شد.
کشاورزان نیز در این نشست ضمن اذعان به وضعیت بغرنج منابع آبی کشور و لزوم مدیریت مصرف،خواستار ارائه بسته های تشویقی از سوی دولت برای کمک به معیشت کشاورزان شدند.
این نشست با تأکید بر ممنوعیت کشت شلتوک و ضرورت همافزایی همهجانبه برای مدیریت بحران آبی و حمایت از کشاورزان پایان یافت.







