معاون هماهنگ کننده معاون اول رییس جمهوری و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، از عملیات اجرایی عملیات اجرایی شبکه اصلی آبیاری وزهکشی داریون 5و6 منطقه میاناب شوشتر بازدید کرد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، برای انجام عملیات آبیاری و تجهیز و نوسازی این زمین های کشاورزی در بخش میاناب شوشتر یک هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
این طرح بخشی از طرح ملی ۵۵۰ هزارهکتاری کشاورزی رهبر معظم انقلاب است که قرار است عملیات آبرسانی آن توسط سازمان آب و برق خوزستان اجرا شود.
"رضا ویسه" معاون هماهنگ کننده معاون اول رییس جمهوری در بازدید از زمین های کشاورزی داریون بخش میاناب در جنوب شوشتر گفت: خوزستان قطب اول کشاورزی ایران است و باید موانع توسعه کشاورزی این استان با تجهیز منابع اعتباری برداشته شود.
وی در بازدید از کانال های درجه یک و دو شبکه آبرسانی و آبیاری کارون بزرگ بر استفاده بهینه از منابع آب خوزستان برای توسعه کشاورزی و ایجاد اشتغال در منطقه تاکید کرد.
با اجرای کامل طرح کشاورزی 550 هزار هکتاری که در سال 1375 در جریان سفر رهبر معظم انقلاب به خوزستان مصوب شد، تولید محصولات باغی و زراعی این استان از ۱۶ میلیون تن به ۲۵ میلیون تن خواهد رسید. این طرح با تخصیص ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی از سال ۹۲ شتاب گرفت.
آب مورد نیاز فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان تامین شد
استاندار خوزستان نیز در حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت: هفته گذشته نامه تقبل تخصیص آب فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان از سوی وزرات نیرو نوشته شد.
"غلامرضا شریعتی" عنوان کرد: در ابتدای سال جاری، دولت مصوبه ای به منظور بهبود وضعیت پنج مشکل اساسی و زیر بنایی در خوزستان در نظر گرفت. یکی از بخش های این مصوبه تخصیص آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری بود.
وی افزود: وزارت نیرو موظف بود تا یک ماهه آب مورد نیاز این طرح را تامین کند، اما این اتفاق بنا به دلایل و مشکلاتی انجام نگرفت. در همین راستا نامه ای به رئیس جمهور نوشته شد و پس از آن وی دستور صریح به وزارت نیرو داد تا با قید فوریت و دستوری که این کار سریعا انجام شود.
شریعتی تصریح کرد: وزارت نیرو بعد از دریافت دستور رئیس جمهور، جلساتی مفصل برگزار و نهایتا هفته گذشته نامه تقبل تخصیص آب فاز دوم طرح در ابعاد طرح یعنی ۲۳۸ هزار هکتار که ۹ هزار هکتار متعلق به ایلام و ۲۲۹ هزار هکتار خوزستان است، نوشته شد. اگرچه در این زمان و بر اساس نیاز این حجم بیشتر خواهد شد؛ با مذاکراتی که امروز انجام گرفت، امکان دارد که این حجم به ۲۴۸ هزار هکتار برسد.
استاندار خوزستان گفت: معاون هماهنگ کننده، معاون اول رئیس جمهور نیز به همراه مسئولان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست برای بازدید و برگزاری جلسات لازم برای راه های تأمین منابع مالی فاز دوم این طرح و همچنین تأکید بر تخصیص آب مورد نیاز و بررسی مسائل آب و فاضلاب خوزستان و به نوعی برای پیگیری مصوبه بزرگ دولت تدبیر و امید برای خوزستان که در ۱۵ فروردین ماه منعقد شده به استان سفر کرده است.
وی اظهار کرد: شهرهای شمال خوزستان مثل ایذه، باغملک، مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و صیدون و قلعه تل که در فاز اول نبوده را نیز اضافه کردیم.
کشت پاییزه در سال آینده کاهش می یابد
مدیرکل دفتر بهره برداری از تأسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه آثار خشکسالی مطمئنا ما را در سال 97 و 98 مجبور به صرفه جویی بیشتری می کند، گفت: برای کشت پاییزه در سال آینده مطمئنا با تأخیر شروع دوره کشت مواجه خواهیم شد و مقداری سطح زیر کشت را نیز باید کاهش دهیم.
"فتح اله دهکردی" در حاشیه بازدید معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید کشت هایی همچون برنج را که آب زیادی مصرف می کنند در خوزستان کنترل کنیم، اظهار کرد: استان خوزستان از نظر طبیعت مساعد برای کشت برنج نیست، ولی با توجه به اینکه این کشت برای مردم یک کشت ساده و با درآمد مناسبی است، در تابستان به سمت این کشت می روند و این مسئله باعث می شود که حق آبه سایر کشاورزان به آنها نرسد.
وی افزود: اگر در شرایطی مانند شرایط کنونی قرار داشته باشیم امکان کنترل و مدیریت منابع آب به حداقل می رسد. در این زمینه به دنبال وارد کردن فشار به کشاورزان نیستیم. سیاست ما این است که با مردم تعامل کنیم.
مدیرکل دفتر بهره برداری از تأسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: باید حتما جهاد کشاورزی در این قضیه همکاری و سعی کند کمترین سطح زیرکشت را در تابستان و متناسب با وضعیت منابع آب داشته باشد. در این زمینه باید از کشت های پرمصرف مثل شلتوک و برنج خودداری شود و حتی کشت هایی مثل ذرت را نیز به حداقل برسانند .
دهکردی بیان کرد: اگر چنین هماهنگی با مردم داشته باشیم مطمئنا می توانیم از تابستان عبور کنیم. نگرانی بعدی ما در ارتباط با کشت پاییزه سال بعد است، زیرا وضعیت منابع آب خیلی بدتر از وضعیت فعلی خواهد بود و آنجا هم باید پاسخگوی مردم باشیم.
وی در خصوص کشت پاییزه محصولات کشاورزی در سال آینده عنوان کرد: برای کشت پاییزه در سال آینده مطمئنا با تأخیر شروع دوره کشت مواجه خواهیم شد و مقداری سطح زیر کشت را نیز باید کاهش دهیم. آثار خشکسالی مطمئنا ما را در سال 97 و 98 مجبور به صرفه جویی بیشتری می کند.
دهکردی تصریح کرد: این بازدیدی که با حضور آقای ویسه معاون هماهنگی معاون اول رییس جمهور و معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی و آقای حاج رسولیها مشاور وزیر نیرو انجام گرفت در راستای آن بود تا حاصل طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری و نتیجه این سرمایه گذاری انجام شده را رصد و بررسی کنند .
وی خاطرنشان کرد: ان شا الله این بازدید باعث شود که اعتبار بیشتری برای انجام ادامه طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری داده شود. استان خوزستان استانی پرآب است ولی با توجه به پتانسیل و ظرفیت بالایی که دارد، نیاز است تا صرفه جویی بیشتری در این استان انجام گیرد.











