به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان؛ متن پاسخ روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان به خبر منتشر شده در یکی از خبرگزاریها به شرح زیر است:
طرح جامع آبرسانی به شهرهای شمال شرق خوزستان از سد کارون 3، جز طرحهای مهم و در حال پیگیری سازمان آب و برق می باشد و این سازمان تا حصول رضایت مردم و رساندن آب به مناطق مورد نظر از پیگیری و تلاش برای اجرای آن دست بر نمیدارد و ارائه خدمت به مردم شریف و بزرگوار آن خطه را افتخار خود میداند.
طرح فوق یکی از بزرگترین طرحهای جامع تأمین آب شرب در کشور میباشد. این طرح به منظور تامین آب شرب با کیفیت و کمیت مناسب، برای 7 شهر ایذه، قلعهتل، باغملک، هفتکل، صیدون، رامهرمز، میداوود و 689 روستا به میزان 62 میلیون مترمکعب در سال، برای جمعیتی معادل 730،000 نفر، تا افق 1425 در دست اجرا قرار دارد. اعتبار مورد نیاز این طرح بالغ بر 5000 میلیاردریال از محل اعتبارات ملی و 406 میلیون یورو از محل سرمایهگذاری خارجی میباشد. اقدامات انجام شده در این طرح به شرح زیر می باشد:
الف – اقدامات صورت گرفته با استفاده از اعتبارات ملی (حدفاصل ایذه تا رامهرمز):
علاوه بر طرحهای کوتاه مدت و میان مدت تأمین آب شرب اجرا شده در شهرهای هدف طرح، در راستای تسریع در اجرای طرح جامع آبرسانی شمال شرق خوزستان، عملیات اجرایی خطوط انتقال پایین دستی به طول 118 کیلومتر با اقطار 750 تا 1300 میلیمتر و به شرح ذیل، از خردادماه سال 1394 آغاز و با توجه به اعتبارات ملی تخصیص یافته، پروژه تاکنون 66 کیلومتر حدفاصل رامهرمز تا روستای کلگه باغملک تکمیل و ادامه مسیر تا ایذه نیز با پیشرفت 40 درصد در حال اجرا میباشد.
باتوجه به اعتبارات تخصیص یافته تا این تاریخ بالغ بر 1،000 میلیاردریال برای اجرای بخشهای پایین دستی پروژه هزینه شده است.
ب – اقدامات صورت گرفته با استفاده از سرمایهگذاری خارجی(حدفاصل سدکارون 3 تا ایذه):
1. مناقصه پروژه سامانه مشترک تأمین آب شرب و کشاورزی از سدکارون 3 به شهرهای ایذه و باغملک و احداث تصفیهخانه به روش EPC+F، پس از اخذ کلیه مجوزهای مورد نیاز و همچنین اخذ مصوبه شورای اقتصاد کشور جهت سرمایهگذاری شرکتهای خارجی به مبلغ 406،000،000 یورو، در سال 1396 برگزار گردید و در نهایت مقرر شد، کنسرسیوم مشترک ایران و چین به موازات پیگیری انعقاد قرارداد تأمین مالی، عملیات اجرایی بخشهایی از پروژه در قالب کارهای زودهنگام را شروع نماید.
2. متأسفانه بدلیل بروز تحریمهای ظالمانه دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و علیرغم تلاشهای بیوقفه و پیگیریهای مستمر، پیمانکار ایرانی، قادر به عقد قرارداد و تأمین مالی پروژه با شرکت چینی نشده و این موضوع بطور مکرر از سوی سازمان آب و برق خوزستان به کنسرسیوم مشترک ابلاغ گردید و باتوجه به عدم حصول نتیجه، از ابتدای سال 98 عملیات اجرایی کارهای زودهنگام متوقف گردید. به دلیل عدم تحقق سرمایهگذاری خارجی، این بخش از طرح در طی مدت 2 سال کمتر از یک دهم درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و طبیعی است ادامه این روند نتیجه بخش نبوده و منجر به اتلاف وقت و خسارت میگردید که در نهایت به منظور خروج از وضعیت ایجاد شده مناقصه مذکور در اسفندماه 98 ابطال گردید و پیمانکار قبلی نسبت به جمعآوری کارگاه و اقلام متعلق به خود اقدام نمود.
3. برگزاری مجدد فراخوان ارزیابی شرکتها واجد شرایط اجرا و تأمین مالی خارجی جهت پروژه مذکور در حال انجام میباشد و ارزیابی شرکتهای متقاضی تا شهریورماه سال جاری به اتمام خواهد رسید. علاوه بر این، موضوع استفاده از سرمایهگذاری داخلی با استفاده از ظرفیتهای قانون بودجه به موازات در حال پیگیری است.