به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان؛ محمد تقی منصوری کیا گفت: پروژه سد و قفل کشتیرانی مارد که در 16 کیلومتری شمال شهرستان آبادان به منظور جلوگیری از ورود زبانه های آب شور خلیج فارس ناشی از مد دریا برای تامین آب خام شیرین پایدار 32000 هکتار اراضی کشاورزی آبادان و خرمشهر در دست ساخت می باشد، هم اکنون دارای 31 درصد پیشرفت فیزیکی است و برای تکمیل آن به 5800 میلیارد نقدینگی نیاز می باشد.
وی افزود: این دایک ها دارای مقطع ذوزنقه ای به عرض تاج 3 متر هستند و در هر جناح از محور سد مارد به سمت بالادست رودخانه کارون به طول 10 کیلومتر اجرا می شوند و اراضی مجاور را از ورود سیلاب ایمن می سازند. همچنین عملیات رسوب برداری کانال آبراهه به حجم 700 هزار متر مکعب نیز آغاز شده که در فاز اول350 هزار متر مکعب در دست اجرا می باشد.
مدیر طرح های توسعه سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: هم اکنون عملیات اجرایی این پروژه در 5 جبهه کاری محفظه قفل کشتیرانی، سرریزهای نرمال، اجرای دیوار های ساحلی، رسوب برداری کانال آبراهه و دایک های خاکی جناحین سد در دست اجرا می باشد.
منصوری کیا گفت: پس از کسب نتایج موفقیت آمیز انجام تست های دینامیکی و استاتیکی شمع های فونداسیون محفظه قفل کشتیرانی و انجام بتن مگر، آرماتوربندی محفظه قفل کشتیرانی به وزن کلی 4500 تن شروع شده که تا کنون و با توجه به شرایط نقدینگی پروژه، 120 تن آرماتوربندی صورت پذیرفته است. همچنین عملیات شمع کوبی زیر سرریزهای نرمال نیز به طول کلی حدود 3 کیلومتر شامل شمع های 16 و 18 متری نیز در دست اجرا می باشد. در این پروژه تا کنون بالغ بر 26 کیلومتر شمع کوبی صورت گرفته و بر اساس نقشه های اجرایی، مجموع شمع های این پروژه بالغ بر 43 کیلومتر برآورد شده است.
وی با تاکید بر اینکه پیش از این و در بیست و ششمین همایش سالیانه انجمن بین المللی بتن آمریکا- (ACI) شاخه ایران توسط مرکز تحقیقات بتن ایران (متب)، پروژه سد و قفل کشتیرانی مارد به عنوان پروژه برتر بتنی کشور معرفی شده بود، افزود: مباحث پیچیده مهندسی این پروژه پشت سر گذاشته شده و در صورت تامین نقدینگی، قابلیت بهره برداری آن تا سال 1408 بوجود خواهد آمد.





