مدیر دفتر نظامهای بهره برداری آب از برگزاری اولین کارگاه هم اندیشی بررسی موانع و چالشهای استقرار فرآیند انتقال مدیریت آبیاری در سازمان آب و برق خوزستان با حضور مدیرعامل، معاونین، مشاورین تعدادی از مدیران مستقل سازمان و مدیران عامل شرکت های بهره برداری به اتفاق معاونین آنان خبر داد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "مرجان ادهم ملکی"هدف از برگزاری این کارگاه را ارائه آخرین وضعیت فرآیند انتقال مدیریت آبیاری به تشکل های محدوده شبکه های آبیاری و تصمیم گیری در خصوص موانع و چالش های استقرار و پایداری آن عنوان کرد.
در این کارگاه مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، ضمن قدردانی از معاونت حفاظت و بهره برداری و شرکت های بهره برداری بابت رفع مشکلات سیل و کشت تابستانه، گفت: بر اساس سیاستهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر نهادینه نمودن نظام بهره برداری آب و کشاورزی در طرح 550 هزار هکتاری، برنامه های اجرایی وزارت خانه های نیرو و جهادکشاورزی در راستای کاهش تصدی گری دولت و انتقال شرح وظایف بهره برداری، تعمیرات و نگهداری شبکه های آبیاری به بهره برداران به عنوان ذینفعان اصلی، همچنین تحویل حجمی آب در سطح 240 هزار هکتار تا پایان سال 1398 در دستور کار قرار گرفته است.
"فرهاد ایزدجو"، بر همراهی واحدهای سازمانی خصوصا معاونت حفاظت و بهره برداری از منابع آب و شرکت های بهره برداری را در تدوین شرح وظایف قابل انتقال و نظارت بر استقرار تا پایداری تشکل ها جهت انجام وظایف تاکید کرد و گفت: با تکیه بر توانمندسازی تشکل ها، همراهی بسیار جدی و موثر در راهنمایی های فنی و انتقال مهارت مورد نیاز تشکل ها می بایست پیگیری و اجرایی گردد.
وی از اهمیت رضایت اجتماعی ناشی از مدیریت تشکل ها در جهت برون سپاری یاد کرد و تصریح کرد: با تشکیل کارگروه مشترک سازمان و شرکتهای بهر ه برداری و با برگزاری جلسات ماهانه جهت طرح موانع و مشکلات و ارائه راهکارهای اجرایی با حفظ منافع سازمانی و معامله برد-برد با تشکل ها جهت اطمینان از پایداری تاکید کرد.
در ادامه" حمیدرضا لشکری" معاونت حفاظت و بهره برداری منابع آب، سوابق ایجاد تعاونی های آب بران را در قالب 4 دوره تشریح نمود و با بیان مشکلات موجود در این خصوص افزود: تاکید و الزام است که در جهت سیاستهای ابلاغی قدم برداریم لذا باید همگان با ارائه راهکارهای موثر، در جهت رفع مشکلات همکاری نماییم.
مدیر دفتر نظامهای بهره برداری آب، ضمن تشکر از حمایت های مدیرعامل سازمان، با بیان منطق پذیرش انتقال مدیریت آبیاری در جهان و ایران، منطق ورود سازمان آب و برق خوزستان به مبحث انتقال مدیریت آبیاری به تشکل ها را گستردگی اراضی تحت پوشش آبیاری شبکه های مدرن در حال و آینده عنوان کرد و ادامه داد: هر فرآیند و اقدامی که در شبکه های آبیاری و زهکشی بدون توجه به تأثیر و نقش کشاورزان انجام شود، بازدهی کافی و مطلوب را نخواهد داشت.
" ادهم ملکی" افزود: انجام مطالعات تدوین سند راهبری انتقال مدیریت آبیاری، با تشکیل کارگروه های مطالعاتی(حقوقی، اجتماعی، اقتصادی و فنی) و بهره گیری از تجارب بین المللی و بازدیدهای ملی منتج به تدوین 17 سند جهت اجرایی نمودن آن گردید.
وی در ادامه به تشریح تعدادی از اسناد اجرایی پرداخت و اظهار داشت: نظامنامه همکاری ذینفعان در قالب 3 کمیته سیاست گزاری، برنامه ریزی و نظارت( به ریاست استاندار و دبیری سازمان آب و برق خوزستان)، کمیته مشترک جهادکشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان(به ریاست دفتر نظامهای بهره برداری سازمان آب و برق خوزستان و دبیری مشترک دو دستگاه) ، کمیته انتقال( به ریاست مدیرعامل شرکت بهره برداری و دبیری معاونت مشارکت شرکت ها) ، تفاهم نامه همکاری فی مابین سازمان های آب و برق و جهادکشاورزی خوزستان، تدوین برنامه زمان بندی تحویل حجمی آب در سطح 240 هزار هکتار، قراردادهای انتقال مدیریت آبیاری از شرکتها به تشکل ها در ذیل تفاهم نامه مشترک بین سازمان جهادکشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان، ارائه ساختار عملیاتی یکپارچه سازمان و تعاونی، شرح وظایف قابل انتقال و تدوین مبانی محاسبه حق الزحمه تعاونی ها نام برد.
در ادامه "یعقوب کرمی" و "فریدون حسینی فر" گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص انتقال مدیریت آبیاری در شرکت بهره برداری ناحیه شمال ارائه دادند و توانمندسازی تشکلها جهت انجام کلیه وظایف منتقل شده(طی قراداد انتقال مدیریت آبیاری) توسط اعضای تعاونی ها و کاهش مناقشات در آن شرکت را از دستاوردهای انتقال مدیریت آبیاری نام بردند.
در این کارگاه "مصطفی شبه" ، "حمیدرضا لشکری" ، "هوشنگ کسایی" و "مرجان ادهم ملکی" با حضور در جایگاه به عنوان اعضای پنل تخصصی به سوالات ارائه شده، پاسخ دادند.
در پایان از تلاش های موثر و همکاری "مصطفی شبه" ، "یعقوب کرمی" ، "فریدون حسینی فر" ، " ناصر بهمنش فر" ، "محمد اسلامی" و "شاهین کوه بزن" در راستای استقرار فرآیند انتقال مدیریت آبیاری با اهدا لوح تقدیر، قدردانی شد.






