نیروگاه مارون به عنوان نیروگاه پیشرو در پیاده سازی پایش وضعیت، از روش آنالیز کارایی جهت عیب یابی تجهیزات نیروگاه استفاده کرد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، معاون مهندسی و بهره برداری نیروگاه مارون گفت: در این روش با اندازهگیری و بررسی های پارامترهای مستقیمی همچون دما، فشار، دبی، مدت زمان کارکرد، تعداد دفعات استپ و استارت شدن تجهیز و همچنین پارامترهای غیرمستقیمی همانند دمای محیط، تغییرات بار و کیفیت بهره برداری ، عواملی که بطور مستقیم و غیر مستقیم در کیفیت و کمیت خروجی تأثیر دارند، مورد بررسی قرار می گیرند که در نهایت اگر هر یک از پارامترهای مورد بررسی در محدوده مجاز نباشد یا روند تغییرات آن غیرعادی باشد، نشانگر وجود مشکل در آن ناحیه بوده و میبایست بررسی و رفع عیب گردد.
"هادی هوشیار" با بیان اینکه آنالیز کارایی، ارتعاشات، ترموگرافی و روغن از روشهای پایش وضعیت (CM) مورد استفاده در نیروگاه برقابی است، افزود: آنالیز کارایی نسبت به آنالیزهایی همچون ارتعاشات، ترموگرافی و روغن، آنالیز بسیار سادهتری است و هزینه بالایی ندارد و همچنین این آنالیز را به راحتی میتوان با سایر آنالیزها ترکیب کرده و از آن، جهت شناسایی دقیقتر عیوب استفاده کرد.
وی گفت: در میان نیروگاه های استان، نیروگاه مارون به عنوان نیروگاه پیشرو در زمینه پیاده سازی نظام پایش وضعیت است؛ به گونهای که با تشکیل واحد CM در این نیروگاه، فعالیت های مرتبط با آنالیزهای پایش وضعیت توسط کارشناسان انجام گرفته و گزارشات مربوط به آنالیزهای انجام شده به طور مدون و مستمر ارائه می شود.
در سال 1396 مجموعا 472 آنالیز CM انجام شده که سهم هر یک از آنالیزهای ارتعاشات، ترموگرافی، روغن و کارایی به ترتیب 154، 180، 103 و 35 آنالیز بوده است.
آنالیز کارایی به بررسی تغییرات راندمان یک تجهیز یا سیستم با بررسی و مطالعه روی الگوی تغییرات در پارامترهای فرآیندی آن سیستم یا تجهیز میپردازد.