به منظور بررسی وضعیت تامین آب در اراضی شبکه آبیاری مارون و تامین آب مورد نیاز کشت های دائم، جلسه ای با حضور معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، مدیرعامل، معاونان، مدیران شرکت بهره برداری مارون و رئیس اداره امور آب شهرستان بهبهان در شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "حمید رضا لشکری" معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: امروزه با کاهش میزان بارش ها بحران کم آبی به شدت احساس می شود و در بسیاری از مناطق کشور با خشکسالی مواجه هستیم به طوری که با کاهش شدید سطح آب دریاچه ها و پایین رفتن آب پشت سد، زنگ خطر جدی خشکسالی و بحران کمبود آبی در کشور به صدا در آمده است.

وی افزود: اهمیت آب و بحث صرفه‌جویی در منابع آب، به عنوان یکی از مباحث جدی و چالشی در سطح کشور، نیازمند برنامه‌ریزی جدی بوده که می توان با مدیریت منابع آب و افزایش بهره وری، به میزان قابل توجهی کمبود آب را مهار کرد.

لشکری با اشاره به اینکه حوضه آبریز مارون یکی از حوضه های استراتژیک در کشور محسوب می شود، خاطرنشان کرد: وضعیت ذخیره آب مخزن سد مارون همچنان زیر خط نرمال است، به گونه ای که حوضه مارون از بحرانی ترین حوضه های آبیاری در کشور به شمار می آید.

معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، با بیان اینکه اصلی ترین گام در مدیریت مصرف آب کشاورزی این است که ببینیم در کجا چه چیزی پرورش دهیم، افزود: تنها راه برون رفت از این وضعیت، استفاده از روش های نوین آبیاری در بخش کشاورزی، تغییر الگوی کشت و خارج شدن از روش های آبیاری سنتی و رفتن به سمت آبیاری مدرن و نوین است؛ که باید توسط اداره جهاد کشاورزی به کشاورزان منطقه اطلاع رسانی و آموزش داده شود.

لشکری با تقدیر از تلاش های صادقانه شرکت بهره برداری مارون در زمینه اقدامات موثر در زمینه اطلاع رسانی و گزارشات خشکسالی و بحران آب در حوضه مارون، افزود: امروزه در دنیا، توجه به ارزش افزوده آب مورد تاکید است، بنابراین برنامه‌ریزی ما نیز می بایست در همین راستا باشد. همچنین می‌بایست پتانسیل‌های آب و خاک در منطقه شناسایی و بر اساس آن الگوی کشت متناسب در نظر گرفته شود، تا ان‌شاءالله بتوانیم با همکاری و مدیریت صحیح همه نهادهای ذیربط و با تفاهم و مشارکت کشاورزان عزیز، بحران‌های پیش رو را پشت سر بگذاریم.

پیش از آن نیز، "رحمان خندانی" مدیرعامل شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون، با اشاره به کمبود بارش و خشکسالی شدید و پیامدهای ناشی از تاثیرات آن بر منابع آب کشاورزی شهرستان، گزارشی از وضعیت میزان بارندگی و مقایسه آمار بارندگی در چندسال گذشته، وضعیت آب مخزن سد مارون و توضیحاتی در خصوص ممنوعیت کشت تابستانه و ممنوعیت توسعه کشت براساس دستورالعمل های ستاد مدیریت بحران استانداری و سازمان آب و برق خوزستان، اهم مشکلات تامین آب و چالش های پیش روی تامین آب کشاورزی ارایه کرد.

منبع: روابط عمومی شرکت بهره‌برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون
خبرنگار: علیرضا نیکزاد