معاون برنامه ریزی سازمان آب و برق خوزستان در بازدید از امور مشترکین شبکه های آبیاری شمال خوزستان تعیین نرخ آب بهای زراعی را وابسته به عوامل مختلف دانست و گفت: تعرفه آب بهای کشت های غالب سال زراعی گذشته کاهش یافته است.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "حمیدرضا اسماعیلی"، نحوه محاسبه آب بها در شبکه های آبیاری را بر اساس قانون تثبیت آب بهای زراعی مصوب سال 69 مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی همین قانون دانست و گفت: در این قانون درصد سهم آب بها از محصول، بسته به نوع شبکه ها اعم از مدرن، تلفیقی یا سنتی به ترتیب سه، دو و یک درصد بوده و محاسبه آب بها متاثر از عملکرد و قیمت فروش محصولات است.
وی بخش عمده آب بها برای محصولات کشاورزی را مربوط به کشت های غالب از جمله گندم و ذرت عنوان کرد و افزود: یکی از شاخص های اصلی تعیین نرخ آب بها آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی است که در آن سطح و تولید محصولات زراعی در نقاط مختلف کشور برآورد می شود، بنابراین امکان تعیین نرخ قطعی آب بها پیش از آغاز فصل زراعی وجود ندارد.
اسماعیلی تسریع در ارائه آمارنامه عملکرد محصولات را در ابلاغ به موقع تعرفه قطعی آب بها موثر دانست و گفت: هرگونه تغییر در تعرفه آب بهای زراعی نیز از طریق بازنگری در آمارنامه کشاورزی قابل پیگیری است.
معاون برنامه ریزی سازمان آب وبرق خوزستان، هزینه های بهره برداری و نگهداری از تاسیسات شبکه های آبیاری را چندین برابر میزان تعرفه های آب بهای زراعی عنوان کرد و افزود: ارزش اقتصادی آب، ملاک تعیین آب بها نیست و دولت برای حمایت از بخش کشاورزی خود را موظف به رعایت حداقل میزان تعرفه آب بها می داند.
وی که به سئوالات کشاورزان مراجعه کننده به امور مشترکین شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان پاسخ می گفت؛ تاکید کرد: مشکلات مربوط به عقد قراردادهای آب کشاورزی پیگیری می شود.
عقد قرارداد آب محصولات زراعی تابستانه از 26 تیرماه سال جاری در امور مشترکین شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان آغاز شده است.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، مدیریت شبکه های آبیاری دز و کرخه شمالی را بر عهده داشته و 18 هزار مشترک دارد.