در کارگاه "هم اندیشی بررسی موانع و چالش های استقرار فرآیند انتقال مدیریت آبیاری به تشکل ها"، شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان بعنوان موفق ترین شرکت در این عرصه معرفی شد.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، انتقال وظائف مدیریتی بیش از 37 هزار و 418 هکتار از دشت های اوان، ارایض و دوسالق در شبکه آبیاری کرخه شمالی را، نمونه ای موفق از واگذاری امور به تشکل های مردمی عنوان کرد و گفت: هماهنگی و همکاری تعاونی ها برای بازسازی سریع و کم هزینه خسارات شبکه، ساماندهی کشاورزان و افزایش میزان سطح قرارداد های آب در کوتاهترین زمان و حل برخی اختلافات منطقه ای بدون مراجعه به مراجع انتظامی وقضایی از جمله نتایج مثبت فرآیند انتقال وظائف مدیریتی بوده است.
"یعقوب کرمی" در تشریح اهداف تشکیل تعاونی های آب بران تاکید کرد: عمده اعضای تعاونی ها از معتمدین مردم همان منطقه بوده و این مهم، بهبود مصرف بهینه آب، مسئولیت پذیری و در نتیجه حفظ و نگهداری ابنیه و سازه های شبکه را در پی خواهد داشت.
وی در عین حال وجود برخی مشکلات در تعاونی ها از جمله توانایی محدود مالی و فنی تعاونی ها را متذکر شد و افزود: اجرای هر طرح در ابتدا با چالش هایی همراه است ولی مجموعه سازمان آب و برق خوزستان و شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان با رویکرد حمایتی و نظارتی خود توانسته اند در رفع برخی مشکلات، اقدامات لازم را انجام دهند.
کرمی با اشاره به برنامه های توانمند سازی تعاونی های آب بران گفت: تاکنون دوره های متعدد آموزشی شامل آشنائی با مهارت های بهره برداری و تعمیرات، شناخت احاریم و الزامات حریم بانی، نحوه تنظیم صورت وضعیت ها و روش های ارجاع و نیز آشنایی با نحوه عقد قرارداد آب برای اعضای تعاونی ها برگزار شده است.
وی تصریح کرد: در جلسات متعدد فنی با اعضای تعاونی ها، راهکارهای کاهش مشکلات، بررسی شد و این هم اندیشی بصورت مستمر ادامه خواهد داشت.
در کارگاه هم اندیشی بررسی موانع و چالش های استقرار فرآیند انتقال مدیریت آبیاری به تشکل ها که مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز حضور داشت از "یعقوب کرمی" رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، "فریدون حسینی فر" معاون مشارکت های مردمی و "ناصر بهمنش فر" معاون بهره برداری شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان بدلیل تلاش های موثر در تحقق اهداف سازمان آب و برق خوزستان به منظور استقرار فرایند انتقال مدیریت آبیاری به تشکل ها با اهدای لوح سپاس، تجلیل شد.
گفتنی است در دی ماه سال گذشته قرارداد انتقال وظائف مدیریتی به تشکل های آب بران حوزه شبکه آبیاری کرخه شمالی شامل شرکت تعاونی آبادگران دشت چنانه در محدوده اراضی دشت ارایض ۲ و ۳ در حد فاصل کیلومتر ۶۷ تا ۸۹ کانال پای پل کرخه، شرکت تعاونی صفادشت چنانه در محدوده اراضی دشت ارایض۴ در حد فاصل فاز ۲ کیلومتر ۸۳ کانال پای پل کرخه، شرکت تعاونی دشت افق کرخه محدوده اراضی دشت ارایض ۵ در حد فاصل کیلومتر ۹۲ کانال پای پل کرخه، شرکت تعاونی پویا دشت چنانه در محدوده اراضی دشت دوسالق ۱ و۲ در حد فاصل کیلومتر ۳۱ تا ۴۷ کانال پای پل کرخه، شرکت تعاونی غدیر کرخه شمالی در محدوده اراضی دشت دوسالق ۳ و۴ در حد فاصل کیلومتر ۵۲ تا ۶۶ کانال پای پل کرخه و شرکت تعاونی دشت نرگس در محدوده اراضی دشت اوان به امضا رسید.
شبکه آبیاری کرخه شمالی شامل شبکه های دشت اوان، دوسالق، ارایض و باغه جمعاً ۶۵ هزار هکتار از اراضی مناطق وسیعی از حوزه شمال رودخانه کرخه را در بر می گیرد و کانال اصلی این شبکه ( پای پل) ۱۰۷ کیلومتر طول دارد.
شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان مدیریت شبکه های آبیاری دز و کرخه شمالی را برعهده دارد.