محسن سعادتفر در گفتگو با شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان؛ اظهار داشت: با هماهنگی معاونت شبکههای آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق تمهیدات لازم برای تامین آب کشتهای تابستانه و سالانه از جمله برنامهریزی تامین آب، لایروبی کانالها و زهکشها و تعمیرات ضروری تاسیسات شبکهها انجام شده و پیشبینی میشود امسال جهش تولید قابل توجهی در تولید محصولات زراعی تابستانه و سالانه منطقه شمال خوزستان شود.
وی افزود: در سال جاری بیش از 65 هزار هکتار از اراضی تحت پوشش شبکههای آبیاری شمال خوزستان شامل اراضی زراعی کشاورزان، باغات، کشتهای سالانه و شرکتهای کشت و صنعت نیشکری و غیر نیشکری به زیر کشت انواع محصولات تابستانه و سالانه برود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری شمال خوزستان در ادامه از صدور مجوز تامین آب کشت شلتوک در شبکههای آبیاری دز و کرخه شمالی خبر داد و بیان کرد: تامین آب محصول شلتوک با توجه به ظرفیت کانال آبیاری و رعایت الزامات فنی صورت می پذیرد، لذا کشاورزان شلتوککار لازم است پیش از نشاکاری برنج ضمن عقد قرارداد، حداکثر سطح قرارداد مجاز کشت شلتوک دریچه خود را از امور مشترکین شرکت استعلام کنند.
وی تاکید کرد: کشت برنج در کانالهای فرعی 78،79،83،105 و107 در شبکه آبیاری کرخه شمالی(کانال پایپل) با توجه به ظرفیت این کانالها با محدودیت مواجه است و لازم است کشاورزان این مناطق قبل از کشت برنج حتماً با امور مشترکین شبکه آبیاری کرخه شمالی هماهنگی نمایند و همچنین برای هر شهرستان یک سهمیه مشخص آب برای کشت برنج تخصیص یافته و شرکت نیز بر اساس همین سهمیه، اقدام به عقد قرارداد با مشترکان خواهد نمود.
محسن سعادتفر ضمن تاکید بر رعایت الگوی کشت مندرج در قرارداد مربوطه، تشریح کرد: از کشاورزان شلتوک کار به هنگام عقد قرارداد، تعهد نامهای مبنی بر عدم کشت بیش از میزان قرارداد اخذ خواهد شد و در صورت عدم رعایت سطح زیر کشت مندرج در قرارداد، مسئولیت عدم تامین آب کشت مشترک، بر عهده وی خواهد بود و شرکت مسئولیتی را در این زمینه نمی پذیرد.
وی همچنین از آغاز عقد قرارداد محصولات سالانه باغی شبکه آبیاری دز خبر داد و مطرح کرد: مشترکین باغدار میتوانند جهت عقد قرارداد آببها خود با در دست داشتن مدارک شناسایی و قرارداد قبلی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی بویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به امور مشترکین شرکت واقع دزفول، ابتدای جاده محمد بن جعفر (ع) در مجتمع چهارم خرداد مراجعه نمایند.
گفتنی است در فصل زراعی تابستانه قریب به 30 نوع کشت مختلف از قبیل ذرت، ماش، شلتوک، هندوانه، خربزه، بادمجان و خیار در اراضی تحت پوشش شبکههای آبیاری شمال خوزستان به بار می نشیند.
شایان ذکر است قرارداد آب برخی محصولات زراعی و باغی و شرکت های کشت و صنعت ها بصورت سالانه با این شرکت منعقد می شود.