مدیر دفتر پژوهش های کاربردی سازمان آب و برق خوزستان گفت: دانشگاه باید به سمتی سوق پیدا کند تا دانشجو پس از فارغ التحصیلی بتواند یک محصول فناورانه تولید کند.
به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، " مهرداد حیدری " در نشست نیازسنجی و تحلیل چالش های ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول افزود: ارتباط دانشگاه و صنعت باید دانشجویان را به سمت و سوی تولید محصول سوق دهد تا فردی که فارغ التحصیل می شود بتواند ایجاد اشتغال و تولید کند.
وی افزود: در حال حاضر سطح تحصیلات دانشجویان بالا رفته اما شغل مناسبی ندارند و نمی توانند شغلی در شان مدرک تحصیلی و تحقیقاتی که تاکنون در دانشگاه داشته اند پیدا کنند و این امر به مهاجرت و خروج افراد تحصیل کرده از کشور تبدیل شده است.
حیدری با اشاره به اینکه تحقیقات ما، محصول محور نیست گفت: باید برنامه ریزی کرد تا در افق پنج ساله به مرحله تجاری رسید، ضمن اینکه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی تنها راه برون رفت دانشگاه ها از وضعیت موجود است.
مدیر دفتر پژوهش های کاربردی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به دیگر شاخص های جهانی افزود: ایران از نظر شاخص توسعه انسانی در بین ۱۸۷ کشور جهان رتبه ۷۵ را دارد و از نظر عملکرد زیست محیطی نیز جایگاه ۸۳ را به خود اختصاص داده است، ضمن اینکه از نظر رقابت پذیری در بین ۱۴۴ کشور جهان در رتبه ۸۳ قرار دارد.
حیدری رتبه ایران در فضای کسب و کار را از بین ۱۸۹ کشور ۱۳۰ عنوان کرد و گفت: در اقتصاد دانش بنیان رتبه ایران ۹۴، در آمادگی شبکه در رتبه ۱۰۴ و در رونق اقتصادی از بین ۱۴۲ کشور رتبه ۱۰۷ را به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: پارسال ۱۰۰ پایان نامه دانشجویی در خوزستان بررسی شد، اما هیچ کدام از این پایان نامه ها قابلیت تبدیل به فناوری را نداشت و صرفا بررسی و مطالعه بود.
مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان نیز گفت: سهم پژوهش در ایران کمتر از نیم درصد است، ضمن اینکه نداشتن برنامه مدون، قابل اتکا و قابل پایش از دلایل پایین بودن درصد پژوهش در کشور به شمار می آید.
" محمد اسلامی " افزود: حدود هشت درصد اعضای هیئت های علمی در کشور درگیر تولید مقاله و مباحثپژوهشی هستند و به ازای هر ۱۵ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی ۳۰ تولید علمی صورت می گیرد که نشان می دهد ایران از نظر تعداد دانشجویان مطابق با آمارهای جهانی است ولی از نظر تولید مقاله اینگونه نیست.
وی از وجود یکصد عنوان تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه آبیاری و زهکشی خبر داد و گفت: آماده هستیم از خلاقیت، تفکر و مطالعات میدانی و کتابخانه ای دانشگاه های منطقه و کشور در حل چالش های این حوزه استفاده کنیم.
رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول نیز گفت: جامعه از دانشگاه مکانی کارآفرین انتظار دارد تا بستر تجاری سازی را برای جوانان فراهم کند، لذا آموزش تنها بخشی از وظایف دانشگاه در دنیای امروزی است.
" محمدرضا عصاری " با اشاره به اینکه دانشگاه جندی شاپور دزفول در حال تبدیل کردن طرح های داخلی به طرح های بیرونی است، گفت: دانشگاه باید به عنوان یک محور توسعه پایدار و محوری اثر بخش برای حوزه پیرامون خود عمل کند.
در این نشست نیازهای پژوهشی سازمان آب و برق خوزستان با حضور معاون پژوهشی سازمان آب و برق خوزستان، مدیر عامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، مدیرعامل سد و نیروگاه دز، معاونان سد و نیروگاه کرخه و مسئولان دانشگاه جندی شاپور دزفول بررسی و راهکارهای مورد نظر ارائه شد.
آخرین اخبار
- عملیات مهاربندی و پایدارسازی دیوار حفاظت ساحلی جناح چپ پروژه سد و قفل کشتیرانی مارد با موفقیت انجام شد
- تعمیر و بهینه سازی اویل کولر آپر ژنراتور نیروگاه کارون3 انجام شد
- اجرای سازه پاگرد ایمن برای تعمیرات دورهای جرثقیلهای سقفی ۳۲۰ تنی در نیروگاه مسجدسلیمان
- عملیات نصب هدکاور 21 تنی واحد شماره 5 نیروگاه سد دز انجام شد
- اخذ مجوز ۴۸ هزار میلیارد ریال اعتبار برای احداث آبگیر و تصفیه خانه طرح جامع آبرسانی دزفول
- نشست تخصصی 143 کافه دانش با موضوع سامانه «سدیران» مرجع اطلاعات سدهای کشور برگزار شد
- روند تأمین آب و برق در استان بدون وقفه ادامه دارد
- برگزاری محفل انس با قرآن در سازمان آب و برق خوزستان
- اجرای عملیات ترمیم و آب بندی دریچه سد شهدای رامشیر با هدف تأمین پایدار آب
- انتصاب رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در خوزستان
- انجام عملیات جامع نگهداری و تعمیرات سد مخزنی بالارود
- لزوم برخورد قضایی با برداشت کنندگان غیرمجاز آب در شبکه های آبیاری مارون
پربازدیدترین
- مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان برگزار شد
- 2 انتصاب در سازمان آب و برق خوزستان
- نشست مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با معاونان، مشاوران، مدیریت های مستقل و مدیران عامل شرکت های طرف قرارداد با سازمان
- پلاژهای مارون با تمام ظرفیت در خدمت گردشگران قرار گرفت
- دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد صنعت آب و برق خوزستان دانشجو می پذیرد
- برگزاری آیین تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان به روایت تصویر
- بازدید مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از پروژه های آبادان و خرمشهر به روایت تصویر
- توضیحی در مورد خبر حکم انفصال از خدمت مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان