طرح توسعه فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس‌جنوبی، در منطقه کنگان در استان بوشهر با حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری، بیژن زنگنه، وزیر نفت، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، دکتر فرهاد ایزدجو، مجری فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ و نیز جمعی از مقامات رسمی کشور به طور رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان به نقل از تابا نیوز،  یکی از مزیت‌های مهم طرح توسعه فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی، افزایش مشارکت بخش خصوصی و توسعه فعالیت شرکت‌های غیردولتی است، به طوری که ۱۰۰ درصد مراحل طراحی و مهندسی پالایشگاه خشکی و حفاری دریایی، ساخت و نصب سکوها، خطوط لوله و پالایشگاه به دست متخصصان ایرانی اجرا شد و در مجموع حدود ۶۵ درصد از کل بسته ساخت و اجرای این طرح با پیوند قابلیت‌های بومی در حوزه صنعت به سرانجام رسید.

                                               قدرت ملی عامل توسعه فازهای پارس جنوبی

رئیس جمهوری با بیان اینکه در پارس جنوبی از ده فاز، امروز به ۲۵ فاز پالایشگاهی و دریایی رسیده‌ایم، توضیح داد: در ابتدای دولت تدبیر و امید ده فاز داشتیم و در این مدت ۱۵ فاز را افتتاح کردیم. این کارعظیم و بزرگی است. در همین فازهایی که امروز به بهره‌برداری رسمی رسید، به جز میعانات گازی و محصولاتی که از این پالایشگاه‌ها به دست می‌آید، روزانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید گاز افزایش پیدا کرده است. این قدرت ملی ما است که ابرقدرت فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی، فنی و انرژی این ملت را شامل می‌شود.

 

                              افزایش تولید پارس جنوبی ، خودکفایی و استقلال اقتصادی

وی درباره اهمیت و نقش تاثیرگذار تولید منابع انرژی در عرصه بین المللی گفت: ایران در زمینه منابع گازی در سطح جهانی، اول است و از لحاظ تولید نیز نقشی مهم در دنیا قرار دارد که این نشان از قدرت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و  فنی ما در منطقه و جهان است.

 روحانی به اهمیت این موضوع در قطع وابستگی کشور به تامین انرژی اشاره کرد و افزود: وقتی نفت و گاز بیشتری در کشور تولید می‌شود، به این مفهوم است که قدرت کشور بالا رفته است. علاوه بر اینکه در همه این موضوع‌ها، مسأله خوداتکایی و خودکفایی ما هم مطرح است، چرا که قبلا، در زمینه تامین نفت‌گاز، بنزین و گاز نیازمند واردات بودیم.

 وی افزود: موفقیت علاوه بر سرمایه، تکنولوژی و فناوری،  نیازمند اعتماد است. اینکه در دولت یازدهم ۱۵ فاز افتتاح شده و امروز ۴ فاز دیگر به بهره برداری می رسد، به معنای اعتماد به مهندسان و مدیران اجرایی است.

                                  اعتبار ۶ میلیارد دلاری طرح فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس‌جنوبی

در حاشیه این مراسم مجری طرح فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس‌جنوبی در توضیح این طرح عظیم به خبرنگار تابا گفت: اجرای طرح توسعه فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ میدان گازی پارس جنوبی در خرداد ماه سال ١٣٨٩ توسط شرکت نفت و گاز پارس در نقش کارفرما به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) واگذار شد.

دکتر فرهاد ایزدجو  با بیان اینکه این طرح با اعتبار ۶ میلیارد دلار به سرانجام رسیده است؛ اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح استخراج روزانه ۵۶٫۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، پالایش و تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه ۱٫۰۵ میلیون تن گاز مایع LPG (پروپان و بوتان)، تولید سالانه ۱میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ۴۰۰تن گوگرد است.

وی ادامه داد: فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی شامل چهار سکوی دریایی با ۳۸ حلقه چاه در فاصله ۱۰۵ کیلومتری ساحل کنگان، دو رشته خط لوله ٣٢ اینچ دریایی انتقال گاز به طول تقریبی (هر خط) ۱۰۵ کیلومتر، دو رشته خط لوله ٤ اینچ دریایی جهت انتقال محلول گلایکول به طول تقریبی (هر خط) ۱۰۵ کیلومتر و پالایشگاه خشکی به مساحت ۲۲۰ هکتار در منطقه پارس دو است.

دکتر فرهاد ایزدجو خاطر نشان کرد: بلوک گازی فاز ۲۲-۲۴ در شرقی‌ترین و دورترین موقعیت مخزن مشترک پارس جنوبی در نقطه مرزی ایران و قطر قرار گرفته و تاسیسات خشکی این فاز در منطقه کنگان و در کنار پالایشگاه فاز ۱۳ واقع شده است.

 

                                         ارزش اقتصادی طرح توسعه فاز ۲۴-۲۲ پارس جنوبی

ارزش اقتصادی حاصل از بهره‌برداری و دستیابی به تولیدات سالانه طرح فازهای ۲۲،۲۳ و ۲۴ با در نظر گرفتن ظرفیت‌های اسمی و قیمت‌های فروش محصولات تولیدی با احتساب قیمت ۸ سنت برای هر متر مکعب گاز طبیعی تصفیه شده، ۵۰ دلار برای هر بشکه میعانات گازی، ۴۷۰ دلار برای هر تن گاز مایع (LPG)، ۲۶۰ دلار برای هر تن اتان و ۱۰۰ دلار برای هر تن گوگرد بالغ بر ۵٫۵ میلیارد دلار در سال است.

گفتنی است دکتر فرهاد ایزدجو مجری طرح فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس‌جنوبی هم اکنون به عنوان مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از مجموعه های بسیار مهم وزارت نیرو در حال خدمت است.

منبع: روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان