به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، علی شهبازی در این خصوص اظهار کرد: شهرهای آبادان و خرمشهر، به دلیل قرارگیری در انتهای رودخانه کارون، نقش مهمی در برنامهریزی منابع آب حوضه کارون بزرگ دارند. این منطقه تحت تأثیر شرایط جزر و مدی خلیج فارس قرار دارد و علاوه بر تأمین کمی آب، نیازمند کنترل کیفی منابع برای مصارف شرب و کشاورزی است.
وی افزود: در سال جاری، بهدلیل کاهش قابلتوجه ورودی آب از سوی عراق به اروندرود، پیشروی آب شور زودتر از زمان معمول اتفاق افتاد. این پدیده، همراه با خشکسالی بیسابقه در حوضه کارون بزرگ، باعث کاهش شدید منابع آب ورودی به استان شده است.
شهبازی با اشاره به اینکه برای مدیریت شرایط کمی و کیفی آب در آبادان و خرمشهر، اقدامات مختلفی برنامهریزی و اجرا شده است، تصریح کرد: از جمله مهمترین این اقدامات، احداث بند موقت خاکی مارد بوده که بهعنوان یک راهکار سازهای کلیدی، در کمتر از ۱۲ روز تکمیل و زودتر از زمانبندی اولیه به بهرهبرداری رسید.
وی اضافه کرد: با اجرای این طرح و قطع ارتباط رودخانه کارون با شرایط جزر و مد در مقطع مارد، کیفیت آب بهطور محسوسی بهبود یافته و انتظار میرود این روند در روزهای آینده نیز ادامه یابد.
شهبازی خاطر نشان کرد: همچنین، با توجه به شدت بحران آب، شورای کشاورزی استان برای مدیریت مصرف، ممنوعیت کشت محصولات پرمصرفی مانند برنج را در حوضههای آبریز تصویب کرده است. انتظار میرود با اجرای این مصوبات، پایداری تأمین آب با کیفیت و کمیت مناسب در آبادان و خرمشهر محقق شود.