به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، مجمع جهانی آبیاری و زهکشی، یکی از مهمترین رویدادهای جهانی علوم و فنون آبیاری و زهکشی است که با محوریت کنوانسیون جهانی آبیاری و زهکشی (ICID) و با حضور دانشمندان، متخصصین و پژوهشگران آبیاری و زهکشی بطور پیوسته از سال 1951 برگزار می شود.

کشور ایران به عنوان پنجمین کشور جهان به لحاظ وسعت اراضی تحت آبیاری، همواره حضور فعالی در رویدادهای جهانی و منطقه ای آبیاری و زهکشی داشته و امسال نیز حضور درخشانی در این رویداد داشت. مشارکت، ارائه مقاله شفاهی و شرکت در نشست های فنی و تخصصی مهندس خدیجه صانعی دهکردی و دکتر سهراب مینایی از کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان در این رویداد موید حضور فعال ایران در این رویداد بود.

پذیرش مقالات در این کنفرانس جهانی آبیاری و زهکشی که همواره با دقت نظر داوران خبره جهانی انجام می شود، گویای توانمندی فنی کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان در عرصه بین المللی است که پیش تر نیز دیگر کارشناسان و متخصصین سازمان نیز حضور فعالی در این رویدادها داشته اند.

چهارمین مجمع جهانی آبیاری با طرح سئوال اصلی ” آیا افول صنعت آبیاری فرا رسیده است؟”، در چهار محور اصلی زیر برگزار شد:

۱- چالش های آبیاری و زهکشی برای تأمین امنیت غذایی جهان در حال تغییر

۲- فناوری و مدرنیزاسیون در بخش کشاورزی در راستای امنیت غذایی

۳- سیاست های نوآورانه، ارائه خدمات و مکانیزم های تامین مالی در مواجه با چالش های آینده

۴- راهکارهای طبیعت محور در کشاورزی برای تقویت مقاومت اکولوژیکی

مقالات ارائه شده توسط کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان، مهندس خدیجه صانعی و دکتر سهراب مینایی به صورت شفاهی با عناوین زیر در این رویداد ها ارائه شد:

نگاهی به پویایی و پیشرفت صنعت آبیاری (مطالعه موردی: شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان خوزستان در ایران) نویسندگان: سهراب مینایی، ایمان موزرم نیا، ناصر بهمنش، پریسا غفاری

بررسی راهکارهای عملی برای افزایش مشارکت زنان در تصمیم گیری و حکمرانی

توسط خدیجه صانعی دهکردی و زهرا محمدی مکوندی

اهمیت مشارکت زنان در برنامه های افزایش و بهره وری و بهبود مدیریت منابع آب مبتنی بر عدالت جنسی

توسط خدیجه صانعی دهکردی و زهرا محمدی مکوندی

حضور فعال بانوان ایرانی و خوزستانی در این رویداد و حضور محوری آنها در نشست های ویژه توانمند سازی زنان از جمله دیگر نکات این رویداد بود. سرکار خانم نرگس ظهرابی بعنوان رئیس بخش توانمند سازی زنان در ICID، نقش محوری در تعریف رویدادهای ویژه زنان داشت و در نشستهای کارگروه های اصلی و داخلی سخنرانی و برنامه های این کارگروه را تشریح کرد.

مراسم افتتاحیه این رویداد ها با سخنرانی وزیر کشاورزی و امنیت غذایی کشور مالزی شروع شد. دکتر مارکو آرسیری رئیس ادواری کمیسون جهانی آبیاری و زهکشی در سخنرانی خود بر لزوم بهبود فرآیند های کشاورزی و از جمله آبیاری را ضرورت تامین امنیت غذایی آینده تاکید کرد.

وی بیان کرد که بخش آبیاری با افزایش راهکارهای نوآورانه و بهبود روش ها نقش مهمی در توانمند سازی پویا در این مسیر ایفا می کند.

در این رویداد محمود رهداری کشاورز نمونه کشورمان از استان ایلام جایزه صرفه جویی آب در بخش کشاورزی را بخاطر اجرای روش های نوین آبیاری به خود اختصاص داد. همچنین از دکتر سعید نیریزی، رئیس اسبق ICID برای سالها تلاش در این کمیسیون و کارگروه های ویژه تخصصی تقدیر به عمل آمد.

چهارمین مجمع جهانی آبیاری و هفتاد و ششمین کنفرانس جهانی آبیاری و زهکشی از ۱۶ تا ۲۳ شهریور ماه ۱۴۰۴ ( ۷ تا ۱۳ سپتامبر) به میزبانی شهر کوالالامپور پایتخت کشور مالزی برگزار شد.

 

منبع: روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان