به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، فرهاد ایزدجو در نشست خبری با اصحاب رسانه که بمناسبت روز خبرنگار، چهارشنبه در سالن جلسات هتل بوستان اهواز برگزار شد با بیان این که سازمان آب و برق خوزستان از سازمان های مهم استان است که نقش مهمی را در زمینه های مختلف توسعه خوزستان عهده دار است افزود: در یکسال اخیر به دلیل تحریم ها با محدودیت های مالی زیادی روبرو بودیم از این رو برنامه ریزی های ویژه ای بر روی ساز و کارهای بهینه سازی و کاربرد منابع مالی صورت گرفته است.
وی در خصوص ساخت و سازهای سازمان آب و برق خوزستان گفت: یکی از مهترین اقدامات اخیر سازمان، توسعه طرح غدیر در موقعیت ام الدبس بوده است که باعث افزایش پایداری تامین آب شرب شهرستان های هدف خواهد شد.
ایزدجو با بیان این که: طرح نهایی تامین آب غدیر از سد دز می باشد تصریح کرد: در حال حاضر برنامه میان مدتی برای تامین آب غدیر از رودخانه دز در محل تلاقی با رودخانه کرخه تهیه و تدارک دیده شده است که خوشبختانه اقدامات ابتدایی برای تامین اعتبار این پروژه در برنامه و بودجه در حال انجام است و به زودی منابع مالی لازم تخصیص داده خواهد شد.
ایزدجو از فراهم شدن بستری مناسب برای کشت تابستانه ۹۹ خبر داد و گفت: بر اساس نقشه برداری هوایی حدودا ۲۳۰ هزار هکتار کشت شلتوک در خوزستان صورت گرفته که طبق برنامه قرار بود ۱۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باشد که این رقم نشان دهنده مدیریت خوب رودخانه ها می باشد.
وی تصریح کرد: نکته مهم اینجاست که علاوه بر کشت وسیع تابستانه، آب به اراضی پایین دست و نخیلات شادگان نیز به خوبی رسیده است.
رئیس هیئت مدیره سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تولید برق در نیروگاه های برقابی اظهار کرد: با استفاده از روش های نوین با حداقل هزینه در کنار فقدان منابع مالی برای تعمیر ژنراتورها، اقدامات مطلوبی صورت گرفت به طوری که تولید برق از نیروگاه ها به صورت پایدار انجام می شود.
وی با بیان این که در حال حاضر از نیروگاه های برق آبی ۷۷۰ مگاوات تولید برق داریم و نیروگاه کارون ۴ در دست آبنیرو است، افزود: سد گتوند به دلیل تداخل وظیفه کماکان توسط شرکت آبنیرو در حال بهره برداری است که می بایست به دلیل مدیریت واحد رودخانه کارون به این سازمان واگذار شود.
ایزدجو ادامه داد: بودجه مشخصی برای مسئولیت های اجتماعی نداریم ولی در حال حاضر اقداماتی در حمایت های اجتماعی در مناطق محروم در قالب بندهای پراکنده صورت می گیرد اما اگر ردیف بودجه تفکیک شده ای در این خصوص تهیه و تدوین شود به طبع دست سازمان برای انجام وظایف مربوط به مسئولیت های اجتماعی بازتر خواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره با لزوم مستندسازی سیلاب سال ۹۸ اظهار کرد: شرایط بسیار سختی را در دوران سیلاب گذراندیم و نقطه به نقطه سیلاب توسط کارشناسان سازمان دنبال می شد تا به محل امنی برسد. در این زمینه بایستی کانال های سیلاب بَر، برای آینده خصوصا در کانال خسرج اجرا شود و همچنین برای مقابله با سیلاب مکاتباتی با مجموعه نفت برای اصلاح هورالعظیم صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: تمام نیروهای گشت بازرسی و حریم بانی ما به دلیل اهمیت آبرسانی به نخیلات شادگان در تمام طول مسیر مستقر بودند و ده روز به صورت آبیاری موجی ۲۰ متری و ۸۰ متری آزادسازی آب صورت گرفته است تا نخیلات و گشت های فصلی شادگان از آب بهره مند شوند.
ایزدجو در خصوص طرح های انتقال آب بین بخشی گفت: مرجع تصمیم گیری انتقال آب از کارون خارج از مجموعه سازمان آب و برق خوزستان است. از نظر فنی انتقال آب بایستی با در نظر گرفتن تاب آوری رودخانه ها صورت بگیرد اما در حال حاضر ما در مرز کیفیت بد و خوب آب شرب قرار داریم. بنابراین باید شرایط بحرانی در بحث انتقال آب در نظر گرفته شود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان این که طرح های اجرایی این سازمان به دلیل محدودیت های مالی با مشکلات متعددی مواجه شده اند گفت: زمانی که منابع مالی کم می شوند مجبوریم به مدیریت ارزش و مدیریت ریسک روی آوریم. به این جهت شرایط انجام پروژه ها در استان شرایط خاصی است. در حال حاضر بخش هایی از غدیر و طرح ۵۵۰ هزار هکتاری دارای بودجه هستند ولی مابقی طرح ها از جمله طرح آبرسانی شمال شرق از منابع مالی لازم برخوردار نیستند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان به مردم اطمینان خاطر داد که با کمترین بودجه بیشترین اقدامات در این سازمان در حال انجام است.