مدیرعامل شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون، نهادینه سازی فرهنگ مصرف بهینه آب را کلید اصلی کاهش مصرف آب و مبارزه با خشکسالی برشمرد.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، "محمد امین ایزدجو"، بیشترین میزان مصرف آب را در بخش کشاورزی دانست و استفاده از روش های نوین آبیاری در بخش کشاورزی، تغییر الگوی کشت و خارج شدن از روش های آبیاری سنتی و رفتن به سمت آبیاری مدرن را از اقدامات موثر در جلوگیری از بحران آب معرفی کرد و برنامه ریزی مدون و منظم و همچنین آگاهی بخشی و فرهنگ سازی با موضوع مصرف بهینه آب را یک امر مهم در این زمینه معرفی کرد.

 ایزدجو، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص شاخصهای جهانی و کشوری آب و مقایسه آمار بارندگی در چند سال آبی گذشته، دلیل کاهش بسیار شدید ذخایر آبی در مخزن سد مارون را، کم بارشی در پائیز و زمستان سال گذشته عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون، همکاری و مشارکت کشاورزان را در فراهم کردن زمینه تغییر روش آبیاری مزارع، ضروری دانست و تصریح کرد: در صورت تعامل و همکاری کشاورزان با یکدیگر، مطمئنا ًجریان توزیع آب عادلانه و مناسب تر خواهد بود و در اجرای برنامه زمانبندی آبیاری و توزیع ساعتی آب منظم تر عمل کرده و تنش اجتماعی و چالش منطقه ای در زمینه توزیع آب را در هیچ شبکه ای مشاهده نخواهیم کرد.

ایزدجو خاطرنشان کرد: باید از همه ظرفیت‌های آموزشی و فرهنگی برای ترویج مصرف بهینه آب در حوزه‌های مختلف علی الخصوص آب کشاورزی استفاده کنیم و با توجه به شرایط آب و هوایی کشور، خشکسالی های چندین ساله و مستمر و تغییرات اقلیمی، باید ترویج و آگاه سازی مردم را در زمینه مدیریت مصرف و صرفه جویی در دستور کار قرار دهیم.

وی با اشاره به این که ستاد خشکسالی و مدیریت بحران استانداری، کشت تابستانه در حوضه های تابعه شبکه آبیاری مارون را ممنوع اعلام کرده بود، همکاری کشاورزان منطقه را در این زمینه مورد تقدیر قرار داد .

 جلسه فوق به منظور بررسی وضعیت تامین آب در اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری مارون، با حضور مدیرعامل شرکت بهره برداری مارون، مدیر جهاد کشاورزی، انجمن صنفی و نمایندگان کشاورزان، در سالن جلسات شرکت بهره برداری مارون برگزار شد.

منبع: روابط عمومی شرکت بهره‌برداری از سد، نیروگاه و شبکه های آبیاری مارون
خبرنگار: علیرضا نیکزاد