مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان از پوشش بیش از 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه شمال خوزستان در طرح تحویل حجمی آب کشاورزی خبر داد.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب وبرق خوزستان، "محمد اسلامی" در کارگاه آموزشی "مدیریت آب در مزرعه و مزایای تحویل حجمی آب" گفت: انتظار می رود با استقبال خوب کشاورزان و تغییر نحوه تامین آب اراضی کشاورزی تحت پوشش شبکه آبیاری دز در آینده ای نزدیک، شاهد افزایش عملکرد محصول در هکتار و بهبود آمارهای نگران کننده مصرف آب در بخش کشاورزی باشیم.

وی با اشاره به دو مولفه اصلی اقتصاد مقاومتی یعنی تولید و اشتغال افزود: به دلیل مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی، امکان توسعه صنعتی و تامین آب مراکز صنعتی موجود فراهم نیست و هم اکنون تخصیص آب برای مراکز صنعتی منطقه به ندرت صورت می پذیرد.

اسلامی ظرفیت اشتغال در بخش صنعت را یادآور شد و گفت: اگر در بخش کشاورزی مصرف آب منطقی شود، از محل این صرفه جویی می توان مشکل تامین آب کارخانجات کوچک و بزرگ را حل و از این طریق به توسعه اشتغال و رفع بیکاری کمک کرد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری شمال خوزستان، به شدت گرمای بی سابقه تابستان امسال اشاره کرد و گفت: روند افزایش دما و کاهش بارندگی در سال های اخیر، تغییر روش های سنتی توزیع آب در مزارع را اجتناب ناپذیر کرده است.

معاون بهره برداری این شرکت نیز طرح تحویل حجمی آب را در راستای مصوبه دولت و آیین‌نامه اجرایی بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی در سال 1375 عنوان کرد و گفت: برخی گمان می کنند هدف این طرح دریافت پول بیشتر برای تامین و توزیع آب است، اما اجرای آزمایشی طرح در سال گذشته نشان داد که اگر کشاورزان در مصرف آب صرفه جویی کنند میزان آب بهای آنان نیز کاهش می یابد.

"ناصر بهمنش فر" هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را آشنایی کشاورزان با نحوه مدیریت آب در مزرعه و شیوه جدید تحویل آب به روش حجمی بیان کرد و افزود: با حضور دکتر محمد خرمیان عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد 200 نفر از نمایندگان دریچه های مشمول این طرح آموزش های تخصصی را فرا گرفتند.

گفتنی است در روش  تحویل آب به صورت هکتاری چه در زمان نیاز محصول و چه در هنگام عدم نیاز محصول، آب در انهار مزارع تامین و بخش عمده ای از آن به هدر  می رود و  آب بهای پرداختی نیز ثابت است، اما در روش جدید تحویل حجمی، کشاورز به میزان نیاز آبی محصول خود، آب تحویل می گیرد و به همان میزان هم هزینه آب بها پرداخت می کند.   

شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان، مدیریت شبکه های آبیاری دز و کرخه شمالی را در وسعتی قریب به ۱۸۰ هزار هکتار برعهده داشته و بیش از ۱۸ هزار مشترک دارد.

عکاس: امین فروزمند
خبرنگار: مسعود پرموز