به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، سیدحجت‌اله حسینی در این نشست اظهار کرد: سدها با توجه به ارزش مادی آن‌ها و خطرات احتمالی که در صورت بروز مشکل می توانند به وجود آورند، بسیار مهم بوده و همواره مورد پایش و رفتار نگاری قرار می گیرند.

وی افزود: به این منظور ابزار دقیق مختلف و متعددی در زمان ساخت در بدنه سد جانمایی و نصب و سپس در دوره بهره برداری قرائت می گردد. اما ابزار دقیق با توجه به اینکه در بدنه سد نصب می شود، خود تحت تاثیر حرکات و جابجایی های بدنه قرار دارند.

حسینی تصریح کرد: میکروژودزی که شاخه ای از نقشه برداری و ریاضیات کاربردی است، با استفاده از تجهیزات بسیار دقیق و ساخت و نصب شبکه های مستحکم در خارج از سد و نقاط نشانه روی سد، به صورت مستقل از حرکات بدنه، جابجایی ها و تغییر شکل ها را ثبت و ارائه می نماید. در این روش پس از تصحیح مشاهدات از روش های آماری و تئوری خطاها، برای سرشکنی و بهبود دقت مشاهدات و محاسبات استفاده می شود.

در پایان این نشست پس از پرسش و پاسخ و تبادل نظر پیرامون این مبحث، از سیدحجت‌اله حسینی برای تحقیق و ارائه این مطلب، قدردانی شد.

نشست یکصد و دوازده کافه دانش که در سالن جلسات رصدخانه آب و انرژی برگزار شد به صورت برخط از طریق سامانه وب کنفرانس نیز در دسترس قرار گرفت و مدیران و کارشناسان کنترل و پایداری سدها در این نشست حضور داشتند.

 

 

منبع: روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان