به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، محمد محول  در این نشست گفت: از آنجا که فرآیند تخصیص آب یکی از حساس ترین خدمات در قبال متقاضی آب به شمار می رود، رویکردهای متعددی در مدیریت این فرآیند مطرح است و   تلاش می شود تا با کمک امکانات دانش GIS و تکیه بر تحلیل های مکانی، در فرآیند تخصیص آب به صورت یک سامانه تصمیم‌یار مداخله کرد.

وی افزود: روش یا ایده پیشنهادی به ارایه راهکار در مراحلی از فرآیند تخصیص که ماهیت مکانی دارند پرداخته و با ایجاد بانک اطلاعات مکانی (ژئودیتابیس) و برقراری قوانین توپولوژی و استفاده از تحلیل های مکانی (Spatial Analysis) به تصمیم گیران و متخصصان کمک می کند.

رییس گروه آمار و تلفیق اطلاعات سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: توسعه نرم افزاری به جای تولید نرم افزار مستقل از دیگر اهداف این پژوهش به شمار رفته که در این زمینه با تولید یک توسعه دهنده (Extention) در محیط برنامه نویسی تلاش گردیده تا فاصله بین یادگیری نرم افزار ArcGIS و متخصصین آب بصورت ایجاد یک رابط گرافیکی برداشته یا کم شود.

محول ضمن تاکید بر باارزش بودن این روش مکان محور بودن فرآیند در هر مقطع از مسیر جریان رودخانه گفت:  در نهایت با اجرای تحلیل های مکانی در سطح ژئودیتابیس و با اتکا به روابط توپولوژیک تعریف شده بین عوارض و داده ها می توان به محاسبه و ارزیابی بیش از ۵۰ پارامتر در آن واحد دست یافت. ارزش این روش در مکان محور بودن فرآیند در هر مقطع از مسیر جریان رودخانه برجسته می شود. از جمله پارامترهایی که بر این اساس بدست می آید می توان به بررسی تداخلات هندسی و حریمی محل مورد تقاضا با سایر محدوده ها، اندازه گیری بیلان در مقطع متناظر با نقطه انتخابی و گزارش کامل تمام مولفه های بیلان به تفکیک قبل و بعد از مقطع متناظر اشاره کرد.

نشست یکصدوده کافه دانش که در سالن جلسات رصدخانه آب و انرژی سازمان آب و برق خوزستان و به صورت برخط از طریق سامانه وب کنفرانس جهت کارکنان شرکت های طرف پیمان نیز در دسترس بود.