به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، عباس صدریان فر در آیین اختتامیه نخستین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران که از روز چهارشنبه 24 بهمن به مدت دو روز در سالن همایش های بین المللی کوی بوستان و با همکاری مشترک با دانشگاه شهید چمران اهواز و با حضور مسئولین کشوری و استانی، اساتید، نخبگان و دانشجویان حوزه آب و انرژی برگزار شد، ضمن عرض خیر مقدم به استاندار خوزستان و تبریک به مناسبت ایام دهه فجر و اعیاد شعبانیه،اظهار کرد: سابقه همکاری دانشگاه شهید چمران و سازمان آب و برق خوزستان از سالهای گذشته همواره باعث رونق مسائل علمی و پیشرفت استان بوده است.

وی افزود: در حقیقت یکی از دلایل موفقیت این دوستگاه نیز همین دلیل تعاملات و برگزاری سمینارهای مختلف در حوزه مهندسی رودخانه و آبیاری زهکشی است. 

صدریان فر با اشاره به اهمیت برگزاری اولین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب، ادامه داد: نکته مهم این است که با وجود کارهای بزرگی که حوزه منابع و ذخایر آبی مانند سدسازی کارهای بزرگی در کشور انجام شده، اما حلقه مفقوده ما در مدیریت مصرف است. 

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تاکید کرد: مدیریت مصرف مساله ای است که اگر در مورد آن دیر اقدام کنیم، نتایج آن گریبانگیر ما خواهد شد و نباید فرصت ها را از دست دهیم. 

صدریان فر با اشاره به شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشور و استان خوزستان تصریح کرد: چه بخواهیم چه نخواهیم اقلیم متفاوتی را تجربه می کنیم از یک سو در کمترین زمان با ترسالی و از سوی دیگر با  خشکسالی مواجهه هستیم. به طور مثال در سال ۱۳۹۷ میران آورد آبی استان خوزستان حدود ۱۰ میلیارد مکعب بود اما در سال ۱۳۹۸ این میزان به ۵۰ میلیارد مکعب رسید. 

وی افزود: این اختلاف طی یک سال به وقوع پیوست. در ادامه در سال ۱۴۰۰ شاهد خشکسالی شدید در حوضه کرخه بودیم و در سال ۱۴۰۱ در شرق خوزستان با بارندگی های مانسون و در غرب استان خشکسالی در حوزه کرخه باعث ایجاد یک جریان ورقه ای شد که پمپ های ما ماسه پمپاژ می کردند. این یکی از واقعیت هایی هیدرولوژی در استان خوزستان است که نباید از آن غفلت کنیم و باید با آن سازگار شویم.

صدریان فر تشریح کرد: بخشی از این واقعیت های هیدرولوژیک مانند بحث های برون مرزی، عوامل انسانی و شرایط طبیعی، خارج از دست ما است با این وجود ما باید بر داشته های خود تمرکز کرده و با تکیه بر داشته های خود بتوانیم مرز میان شرایط اقلیم طبیعی و سهم مداخلات انسان درون مرزی را مشخص کنیم. 

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه کارشناسان و صاحب‌نظران نسخه واضحی بپیچند که بتوانیم شرایط کشور را مدیرت کنیم، تصریح کرد: بیشترین سهم مصرف آب در استان در بخش کشاورزی  بوده و در اصل ذینفعان ما جامعه کشاورزی هستند. در این چند سال در سازمان آب و برق خوزستان دیدگاه  مدیریت بر مدیریت مشارکتی مبتنی بوده و تصمیمات ما در یک اتاق شیشه ای گرفته می شود. تجربه نشان داده هرجا در تصمیمات خود با شفافیت عمل کردیم،  نتیجه گرفته و در اقناع سازی مردم موفق شده ایم. 

وی با تاکید بر استفاده از تکنولوژی های جدید در حل معضلات آبی، بیان کرد: با توجه به کمبود منابع مالی باید از تکنولوژی های روز و راه حل های نرم‌افزاری برای تسریع نتیجه گیری استفاده کنیم. مانند تجربه موفقی که در رصدخانه آب و انرژی کسب کرده و در خشکسالی های اخیر از این ظرفیت بهره مند شدیم و نتیجه های خوبی گرفتیم.

صدریان فر در پایان با تشکر از پرسنل سازمان آب و برق خوزستان بر تعامل مشترک میان دانشگاه شهید چمران و سازمان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم این تعامل قدیمی میان سازمان آب و برق و دانشگاه شهید چمران تقویت شده تا خدمتگزار خوبی در این زمینه برای مردم باشیم.

منبع: روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان