به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان،در این نشست، که با حضور مدیران بهره برداری از سدها سازمان آب و برق خوزستان و همچنین مدیران عامل شرکت های بهره برداری از سد ونیروگاه های دز، کرخه و شهید عباسپور تشکیل شد ، سخنرانان به اهمیت مطالعات شکست سدها پرداختند و توضیح دادند که سدهای بزرگ، با وجود مزایای اقتصادی و اجتماعی، در صورت شکست، میتوانند خسارات سنگینی به مناطق پاییندست وارد کنند.
سد دز، بهعنوان یکی از قدیمیترین سدهای بتنی ایران، با قدمتی بیش از ۶۰ سال، نقش مهمی در کنترل سیلابها و آبیاری زمینهای کشاورزی دارد اما با این حال، تحلیل خطرات احتمالی این سد بهویژه پس از وقوع سیلابهای سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۸ در دستور کار قرار گرفته است.
در این نشست ضمن ارایه نتایج این مطالعات، نقشه پهنهبندی سیلاب مناطق پایین دست، میزان آبگرفتگی مناطق مختلف و زمان رسیدن آب پس از وقوع سیلاب ناشی از شکست سد ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین سخنرانان به اهمیت دستورالعمل شرایط اضطراری (EAP) برای سد دز اشاره و تأکید کردند که تلفیق مدلهای هیدرولیکی پیشرفته نظیر HEC-RAS با سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ابزار مؤثری برای پیشبینی و مدیریت بحران است. این مدلها نهتنها نقشههای دقیقی از مناطق سیلابی ارائه میدهند، بلکه دادههای ارزشمندی برای تصمیمگیری سریع و مؤثر در شرایط اضطراری فراهم میکنند.
در پایان و پس از تبادل نظر در خصوص موضوع نشست، از مدیرعامل شرکت تولید و بهرهبرداری سد و نیروگاه دز، مدیریت و کارشناسان کنترل پایداری شرکت تولید و بهرهبرداری سد و نیروگاه دز و خانم دکتر شیوا خسروی استاد دانشگاه با اهدای لوح تقدیر، قدردانی شد.