به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، مهدی مختاری گفت: از پنج ایستگاه شتاب نگار سد اکثر آنها از کار افتاده بودند که با اقدامات صورت گرفته طی ماههای آینده به چرخه پایش اطلاعات ژئوفیزیکی سد بر میگردند.
مدیر بهرهبرداری سد مخزنی جره در تشریح اهمیت شتاب سنجهای سد گفت: پایش اطلاعات ژئوفیزیکی سد شامل دو بخش مهم است یکی ایستگاههای لرزه نگار و دیگری شتاب نگار است.
وی در ادامه افزود: بخش شتاب نگار کار ثبت امواج بزرگ درونی زمین را بر عهده دارد.
مختاری با حیاتی دانستن ایستگاههای شتاب نگار گفت: در زمان ساخت سد، پنج ایستگاه شتابسنج با دیواره بتنی تعبیه شد که به مرور زمان فرسودگی و شرایط محیطی باعث از کار افتادن تجهیزات الکترونیکی آنها شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته با اقدامات انجام شده بخش لرزه نگاری بروز رسانی شد که هم اکنون در مدار است و امسال نیز با عقد قراردادی با شرکت لرزه نگار پارسیان به عنوان شرکت دانش بنیان تامین کننده لوازم پایش سدها به ارزش شش میلیارد ریال، اقدام به بروزرسانی سیستم شتاب نگاری در سد نمودیم.
وی افزود: در زمان تعبیه مکان برای نصب تجهیزات شتاب نگار به دلیل ساخت اتاقک بتونی تبادل دمایی به درستی صورت نمیگرفت که به مرور زمان باعث فرسودگی و از کار افتادگی دستگاه های شتاب نگار شد.
مدیر بهرهبرداری سد جره رامهرمز شرکت بهرهبرداری از سد، نیروگاه و شبکههای آبیاری زهره و جراحی بیان کرد: با اقدامات انجام شده ایستگاه های شتاب نگار از پنج ایستگاه به شش ایستگاه افزایش پیدا کرد و با استفاده از فایبرگلاس برای ایستگاه های شتاب نگار، تبادل دما بخوبی صورت گرفته و موجب پایداری و دوام این تجهیزات خواهد شد.
وی در پایان گفت: در سدها دقت و پویایی اطلاعات نقش بسیار مهمی در دوام و کنترل آنها دارد که امیدواریم با اقدامات صورت گرفته تا پایان سال جاری با اتمام عملیات نصب تجهیزات شتاب نگار ها پایشی دقیقتر و پویا از وضعیت سد و محیط پیرامون آن داشته باشیم.