به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، در این نشست، دکتر مجتبی لبیبزاده و دکتر مجید خیاط، اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز، به ارائه پژوهشها و تحلیلهای تخصصی خود در زمینه خرابیهای متداول سازههای بتنی پرداختند.
این نشست با هدف بررسی عمیق اثرات شرایط محیطی بر بتن برگزار شد و مباحث مطرحشده شامل اثرات آب، اسیدها، قلیاها و سایر مواد شیمیایی مهاجم بر بتن و سازههای بتنی بود. همچنین، نقش این عوامل در کاهش دوام و ظرفیت سازهها با ارائه راهکارهای کاربردی تشریح شد.
تأثیر آب بر بتن یکی از محورهای مهم این نشست بود. سخنرانان به بررسی مشکلاتی نظیر شسته شدن هیدروکسید کلسیم، که منجر به کاهش چسبندگی و مقاومت بتن میشود، پرداختند. همچنین تأثیر تبلور نمکها در مناطق ساحلی و پیامدهای آن نظیر ترکخوردگی و پوستهشدن بتن به تفصیل تشریح شد. در ادامه، مکانیسم یخزدگی و آبشدگی، که به دلیل افزایش حجم آب درون منافذ بتن باعث تخریب داخلی و ترکخوردگی سازه میشود، به عنوان یکی دیگر از عوامل مؤثر بر خرابی بتن بررسی شد.
یکی دیگر از مباحث کلیدی این نشست، بررسی عملکرد سدهای بتنی در مقابل شرایط محیطی و تخمین طول عمر سازه سدها با توجه به داده های موجود ابزار دقیق و مشاهداتی و بهره گیری از هوش مصنوعی بود.
نشست یکصد و سیزده کافه دانش با حضور مدیران، متخصصان، مهندسان و پژوهشگران سازمان آب و برق خوزستان و شرکتهای طرف پیمان (بصورت برخط) برگزار و با استقبال گسترده همراه شد. شرکتکنندگان ضمن بیان سؤالات تخصصی، از کاربردی بودن مباحث ارائهشده ابراز رضایت کردند.